Mercedes nye Zeppeliner – 6,5 meter ren luksus

Mercedes præsenterer det ypperste i luksus – Mercedes-Maybach Pullman

Den nye Mercedes-Maybach Pullman flankeret af den originale Mercedes 600 Pullman. (Foto: Mercedes)
Den nye Mercedes-Maybach Pullman flankeret af den originale Mercedes 600 Pullman. (Foto: Mercedes)
Følg Biler

Det er 50-året for Mercedes mest eksklusive model, Mercedes 600. Den havde tilnavnet Pullman, og herhjemme kender vi den blandt andet, fordi Simon Spies ejede en. Men Mercedes har øjnet jubilæet til at lancere en ny model, Mercedes-Maybach Pullman. Den er det ypperste fra den tyske fabrik med en kæmpe akselafstand, som måler 441 cm. Det er altså 14 cm længere end en almindelig VW Golf måler.

Russer-tank med satellit-tv og indbygget pistol

Den nye Mercedes-Maybach Pullman måler 649 cm fra snude til hæk eller lige knap 6,5 meter, så det er altså en bil, som henvender sig til personer med samme størrelse ego som den folkekære Spies. Men det er ikke kun størrelsen i sig selv, som imponerer. Bilen er baseret på den almindelige S-klasse, men under hjelmen ligger der en V12-motor på seks liter med to turboer. Motoren producerer 530 hk, men mere interessant spytter den tyngdekraft-neutraliserende 830 Nm ud allerede fra 1.900 o/min.

Luksuriøs Zeppeliner
Pullman er 10 cm højere end den almindelige S-klasse, hvilket gavner hovedhøjden og adgangsforhold for passagerer, som absolut ikke mangler plads. Førerkabinen og passagerkabinen er selvfølgelig adskilt, for Pullman er en bil, man har folk til at køre for sig. I passagerkabinen er der fire sæder, som vender mod hinanden. Sæderne kan justeres næsten uendeligt og lænes 43,3 grader tilbage, hvis du vil snorke på turen.

(Foto: Mercedes)
(Foto: Mercedes)

Hele kabinen er dækket i det fineste læder, både på dørsider og i loftet. I loftet findes også tre analoge instrumenter, der oplyser dig om farten, tiden og udendørstemperatur. Kabinen er også prydet af et 18,5 tommer fjernsyn og et high-end Burmester-anlæg.

Maybach
Firmaet Maybach har sine rødder helt tilbage i 1909 og var oprindeligt et datterselskab af luftskibsproducenten Zeppelin. Frem til Anden Verdenskrig byggede man luksuriøse biler, men under krigen blev produktionen omstillet til at bygge motorer til tanks som Panzer II. I 1960 overtog Mercedes firmaet, og Maybach håndbyggede de originale W108 og W116-modeller, også kendt som 600.

Mercedes Ekstra XL

Pullman-navnet er oprindeligt særligt luksuriøse togvogne, bygget af American Pullman Palace Car Company. Mercedes adopterede navnet, som man har brugt til modeller med særlig lang akselafstand.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?