Mercedes skal have ny motor efter 50.000 km

Den kommende hyperbil fra Mercedes skal have komplet motor-genopbygning allerede efter 50.000 kilometer

Endnu ved vi ikke, hvordan hyperbilen fra Mercedes AMG kommer til at se ud, men de har teaset denne profil. Foto: PR
Endnu ved vi ikke, hvordan hyperbilen fra Mercedes AMG kommer til at se ud, men de har teaset denne profil. Foto: PR

Hvad får man for cirka 17 millioner danske kroner?

Ja, hvis du handler hos Mercedes, får du åbenbart ikke en bil, hvis motor kan klare mere end 50.000 kilometer, inden den skal  genopbygges fuldstændig.

Giganten har en hyperbil under udvikling, hvor mange af teknologierne fra Mercedes' succesfulde F1-team skal overføres til det, der bliver en vild gadebil med anslåede 1.000 hk.

Mercedes AMG Project One er navnet på projektet.

Motoren i den kommende hyperbil kommer direkte fra F1-bilerne, og det er derfor, de skal have fuld service for hver 50.000 kørte kilometer.

Se også: Derfor larmer din bil når du bakker

100 procent F1-motor
Selv om der fra flere sider har været udtrykt skepsis om, hvorvidt Mercedes AMG virkelig vil putte en F1-motor i en gadebil, bekræfter AMG-boss Tobias Moers over for motoring.com.au netop det.

- Motoren er 100 procent fra en F1-bil. Men vi ændrer selvfølgelig lidt. Den kommer til at tage 11.000 o/min, siger han.

Samtidig bekræfter han, at motoren kommer til at have omkring 1.000 hestekræfter, og at den skal have fuld service omkring 50.000 kilometer.

- Det er okay for os. Jeg synes, det er godt nok. Det er livet for en motor. Så genopbygger vi den, ligesom i en racerbil. Men det er ikke sådan, at du har brug for et F1-team til daglig, og du skal ikke bruge speciel benzin. Du kan trykke på knappen, og så starter motoren, siger han.

Når den kommer fra F1, vil det sige, at det er en 1.6 liters turbomotor med seks cylindre.

Mercedes AMG vil gøre hyperbilen så let, som det overhovedet kan lade sig gøre, så derfor vil vi formentlig se vanvittige accelerationstider.

Prisen for én af de i alt 275 biler, Mercedes AMG vil bygge, bliver omkring 17 millioner danske kroner - selvfølgelig uden afgifter og lignende.

Se også: Rolls-Royce lakerer med støv fra 1.000 knuste diamanter

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen