Mere ekstreme end nordmændene: Her vil de fjerne alle biler

I morgen starter nordmændene et forsøg, der skal fjerne dieselbilerne fra Oslo

Det er ikke kun i Norge, det snart er slut med dieselos. Foto: Polfoto/Thomas Borberg
Det er ikke kun i Norge, det snart er slut med dieselos. Foto: Polfoto/Thomas Borberg

Det er åbenbart ikke nok bare at forbyde dieselbiler, som de gør fra i morgen gør i Oslo.

I den spanske hovedstad Madrid truer de i stedet med, at alle private biler skal ud af centrum allerede i midten af 2019. Det skriver Business Insider.

Se også: 'Elbiler bryder aldrig igennem'

Taxaer er tilladt
Nyheden kom frem, efter at borgmesteren Manuela Carmena blev interviewet til et radioprogram, hvor hun afslørede, at de i Madrid ville mere end bare at fjerne dieselbilerne, som de ellers tidligt har meldt ud.

I stedet skal det forurenede centrum i storbyen være utilgængeligt for privatbilisme, inden hendes tid som borgmester løber ud i maj 2019. Borgere i centrum vil dog stadig kunne have tilladelse til at parkere deres biler.

Der vil samtidig også være mulighed for, at varebiler, der skal levere varer og lignende, må køre i Madrid, men de skal være i den korrekte miljøklasse, før de får adgang, og de må kun operere indenfor almindelig arbejdstid.

Hvis forbudet går igennem, skal blandt andet Gran Via, der på sit bredeste er en sekssporet vej, der kører igennem centrum i Madrid, kun bruges af cykler, busser og taxaer. Samtidig vil det gøre Madrid til en af de første store hovedstader i Europa, hvor alt trafik fra private vil være forbudt.

Se også: Dumt! 18-årig bilist fejrede kørekort med spritkørsel

89 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere