Mest solgte bil i 2019: Høj crossover overhaler minibilerne

Sidste års favorit er faldet til en tredjeplads på listen over de mest solgte biler i første halvdel af 2019

Nissan Qashqai var den mest populære bil blandt danskerne i årets første seks måneder. Foto: Nissan
Nissan Qashqai var den mest populære bil blandt danskerne i årets første seks måneder. Foto: Nissan

Danske bilkøbere har indledt 2019 med samme lyst til at skrive under på slutsedler som sidste år.

I den første halvdel af året er 122.000 nye biler rullet ud fra forhandlerne. Det er godt 1500 biler mere end i samme periode sidste år, men stadig lidt under niveauet i 2018.

Det skriver bilistorganisationen FDM på baggrund af nye tal fra De Danske Bilimportører.

Mens salget ligner sig selv, har danskernes foretrukne biler ændret sig lidt. Minibilen Peugeot 208, der gik gennem 2018 som den mest solgte bil i Danmark, er i første halvdel af året røget ned på en tredjeplads. Den er indtil videre overhalet af sidste års nummer to, Nissan Qashqai, og konkurrenten Citroën C3, der også tilhører miniklassen.

Mens der er blevet solgt 1362 flere eksemplarer af Citroën C3 i år sammenlignet første halvdel af 2018, er Qashqais salgstal faktisk faldet lidt. Hvor Nissan sidste år solgte 4835 biler i de første seks måneder, er der i år røget 4121 Qashqai-nøgler over disken.

Se også: Britisk hyperbil: Hurtig Lotus får knap 2000 hestekræfter og vild pris

Ældre minibiler sælger godt
FDM påpeger, at salget af minibiler generelt er gået frem. Kigger man på top 10-listen over de mest populære biler i første halvår, har klassen således indtaget alle pladser fra anden til sjette mest solgte bilmodel.

Foruden Citroën C3 og Peugeot 208 på anden- og tredjepladsen er det VW Polo, Renault Clio og Toyota Yaris, der klarer sig særdeles godt gennem årets første seks måneder.

Særligt bemærkelsesværdigt er ifølge FDM salget af Renault Clio og Peugeot 208, der begge står til at blive afløst af nye modeller inden længe.

Volkswagen ser ud til at fastholde pladsen som det mest solgte bilmærke i Danmark. Knap 32.000 nye VW-biler er blevet indregistreret i den første halvdel af året, hvilket ifølge De Danske Bilimportører er 2400 mere end sidste år og et godt stykke foran konkurrenterne.

Peugeot indtager andenpladsen med cirka 20.600 nye indregistreringer.

Se også: Solcellerne kommer: Toyota tester nye superceller

28 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere