Mexico vil tjekke 40.000 biler fra Volkswagen

Myndighederne i Mexico vil undersøge VW-dieselbiler, selv om de ikke er udstyret med omstridt snydesoftware

Myndighederne i Mexico vil tjekke tusindvis af dieselbiler fra Volkswagen for at se, om de overholder miljøreglerne.

Også selv om bilerne ikke er udstyret med den software, som kan få udslipstallene til at se bedre ud, når bilerne bliver testet af myndighederne på et værksted, end når de kører rundt på landevejene.

Det oplyser den mexicanske miljøminister, Rafael Pacchiano.

Beslutningen om at indkalde de mange VW-biler kommer efter afsløringerne i USA, hvor mange dieselbiler fra VW er udstyret med teknologi, der slører køretøjernes reelle forurening.

Anklageren ved Mexicos kontor for miljøbeskyttelse har bedt den tyske bilfabrikant om dokumentation for, at næsten 40.000 biler solgt mellem 2009 og 2015 ikke overtræder reglerne for udstødningsgasser.

Grafik: Sådan snyder VW

Opfylder bilerne ikke reglerne, vil det udløse sanktioner over for VW, fastslår Rafael Pacchiano.

VW-koncernen har indrømmet, at 11 millioner af dens dieselbiler er udstyret med en software, som får bilerne til at fremstå mindre forurenende, end de i virkeligheden er.

Myndighederne i USA har på baggrund af sagen truet VW med bøder, der kan løbe op i nærheden af 120 milliarder kroner.

Skandalen kostede i denne uge Martin Winterkorn jobbet som topchef for VW, der er verdens største bilproducent. Han blev fredag afløst af Matthias Müller, der indtil nu har haft ansvaret for Porsche, en af VW-koncernens mange bilmærker.

Sent fredag aften meddelte myndighederne i Schweiz, at der midlertidigt er nedlagt forbud mod salg af VW-biler, der kan være udstyret med den omstridte software.

VW i Mexico har ikke kommenteret myndighedernes beslutning. I 2014 solgte VW ifølge nyhedsbureauet Reuters omkring 9000 biler med dieselmotorer i Mexico.


Få en hurtig gennemgang af sagen her. (Video: AP. Redigering: Mikkel Cramon)