Annonce:
Annonce:

Midt i danskernes kør-selv-ferie: Tyskland lukker hovedfærdselsåre

Tunnellen under Elben ved Hamburg bliver totalt afspærret

I to døgn i juli bliver det umuligt at passere Elbtunnel ved Hamborg. Foto: All Over Press
I to døgn i juli bliver det umuligt at passere Elbtunnel ved Hamborg. Foto: All Over Press
Annonce:
Følg Biler

Hvis man er en erfaren kør-selv-ferie-bilist, så ved man, at det er altafgørende, hvornår på døgnet man rammer Hamborg.

Og nu er der endnu mere grund til at kigge på afgangstiden fra Danmark, for tyskerne har planlagt et større vejarbejde i motorvejstunnellen under Elben ved Hamborg. Det skriver jv.dk

For kun anden gang i bygningsværkets historie bliver motorvejstunnellen ved Hamborg totalt afspærret i begge retninger. Det er nødvendigt som forberedelse til, at motorvejen syd for tunnellen skal udvides fra seks til otte spor.

Når de danske skolebørn for de flestes vedkommende får fri fra skole i seks uger fra på fredag, er der mange af dem, der i en af de førstkommende weekender sætter sig ind i mor og fars Toyota eller Ford og lader sig transportere til Gardasøen eller Paris, hvor de skal spise pizza eller se Eiffeltårnet.

Annonce:

Men har man planlagt at passere Hamborg i tunnellen, så skal man som bilist være opmærksom på, at den er spærret om natten mellem lørdag den 7. juli og søndag den 8. juli. Anden afspærring finder sted natten mellem den 28. og 29. juli, når en række danskere kan tænkes at være på vej hjem fra det sydlige Europa.

Det vil trods spærringen naturligvis fortsat være muligt at krydse Elben. Vejen er blot lang og besværlig, idet trafikken ledes gennem selve Hamborg og via broerne over floden, skriver jv.dk

Skolebørnene i Slesvig-Holsten får ferie den 7. juli, så det kan også tænkes, at de danske bilister får yderligere selskab af sydkørende tyskere på Autobahnen.

Mange vejarbejder i gang i øjeblikket
Og Elbtunnel er ikke eneste knudepunkt, hvor der kan opstå langsom trafik. Ifølge FDM er der på Autobahn A7, der går fra Flensborg i nord til Østrig i syd, og som mange danskere kører ad, i alt gang i 43 større vejarbejder i øjeblikket.

Til gengæld er der i år ’kun’ 14 vejarbejder i gang på A9 mellem Berlin og München. Det er typisk den rute, mange danskere, der kommer via Gedser-Rostock, tager.

Annonce:

A9 hører dog til blandt de mest trafikerede motorveje i Tyskland, så selv uden vejarbejder, vil ferietrafikken her være tæt.

Kører man sydpå via Rødby-Puttgarden ad A1 vil stykket ned mod Hamborg være forskånet for vejarbejde. Trafikken har det dog med at blive tæt omkring Hamborg, og FDM adviserer om, at det som på A7 gælder om at ramme Hamborg så tidligt på dagen som muligt. Generelt gælder det om at undgå at ramme de større byer som Hamborg, Berlin og München omkring myldretiden om morgenen og eftermiddagen.

Skal du ikke nå en feriebolig med skiftedag lørdag eller søndag, men har du en mere fleksibel kalender, kan du planlægge dig ud af den værste køkørsel.

Trafikken vil ifølge prognoserne være mindst på tirsdage og onsdage, mens lørdage meget vel kan være ugens sorteste, skriver FDM.

Motorvejstunnellen under Elben blev indviet i 1975. Hver uge bliver strækningen benyttet af knap en million køretøjer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: