Midt i historisk skovbrand: Brandfolk skubber sjælden Mustang i sikkerhed

Californiske brandfolk sørgede for, at sjælden Shelby GT350 ikke led samme skæbne som brændende liebhavervilla

Blot 1400 eksemplarer af Ford Mustang Shelby GT350 blev bygget, og modellen er i dag meget værdifuld. Foto: Ford/AP/Ritzau Scanpix
Blot 1400 eksemplarer af Ford Mustang Shelby GT350 blev bygget, og modellen er i dag meget værdifuld. Foto: Ford/AP/Ritzau Scanpix
Følg Biler

Den voldsomme skovbrand, der siden torsdag har hærget Californien, er blevet kaldt den mest ødelæggende i statens historie, og i disse timer arbejder tusindvis af brandfolk på højtryk for at gøre en ende på flammehavet.

For nogle brandmænd betyder det, at der skal sprøjtes vand på flammerne, for andre betyder det, at mennesker skal reddes ud af svære situationer.

Ved velhaverkvarteret Malibu i det sydlige Californien fandt to brandfolk dog tid til at skubbe en sjælden Ford Mustang Shelby GT350 fra 1966 i sikkerhed. Lige inden flammerne fortærede den liebhavervilla, som bilen hørte til.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Skyhøj efterspørgsel: Brugte elbiler sælges 100.000 kroner over nyprisen

I sikkerhed ved klippeafsats
Ifølge The Drive stod bilen parkeret i en garage, da brandmændene satte sig for at skubbe den i sikkerhed ved en klippeafsats omkring 30-40 meter fra huset.

Formålet med aktionen har ikke nødvendigvis været at redde den klassiske bil. Mere sandsynligt er det, at man har flyttet bilen for at undgå, at flammerne skulle antænde brændstoffet i bilens tank og dermed forværre situationen ganske betragteligt.

Ford Mustang Shelby GT350 er dog blevet lidt af en klassiker, og dens ejer er trods alt nok glad for, at brandmændene havde overskud til at redde den fra at blive til aske. Lige knap 1400 eksemplarer er der produceret af modellen, og alene bedømt ud fra udbudsprisen på en tilsvarende GT350, der lige nu er til salg for 1,75 mio. kroner, er der tale om et særdeles værdifuldt køretøj.

Ifølge Politiken var 228 i morges meldt savnet som følge af skovbrandene i Californien.

Bilgigant klar med ny mini-pickup med én snedig detalje

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind