Annonce:
Annonce:

Millionfund i fransk lade

Ferrari, Bugatti, Maserati og Jaguar - mere end 100 klassiske biler er fundet under årtiers støv i fransk lade

En hver bilsamlers våde drøm - klassisk Ferrari og Maserati står i glemslen og samler støv. (Foto: PR)
En hver bilsamlers våde drøm - klassisk Ferrari og Maserati står i glemslen og samler støv. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

'Barn-finds' er et udtryk, som kan få alt til at stritte på bilsamlere. Udtrykket dækker over de helt særlige opdagelser, som sker fra tid til anden, når klassiske biler, som har stået hengemt, pludselig dukker frem under støvet i en glemt, forladt lade.

Sådan er det netop sket i det vestlige Frankrig. Her har man fundet en af de mest utrolige samlinger i nyere tid. Blandt samlingens absolute stjerner er en Ferrari 250GT, formentligt fra 1961. 250GT er i sig selv speciel, men her drejer det sig om en ekstremt værdifulde Short Wheelbase California, hvilket betyder, at det er en cabriolet. Prisen er vurderet til at være mellem 70 og 89 millioner kr.

Annonce:

En af de andre særligt værdifulde biler er en Maserati A6G Gran Sport Frua fra 1956, som er vurderet til at koste mellem 6 milloner kr. og 9 milloner kr. Men samlingen tæller også biler som en helt særlig Talbot Lago T26 Grand Sport coupé Saoutchik, som har tilhørt Kong Farouk, Ægyptens sidste konge. 

212 millioner - ingen højere

Skulle have været et museum
De omkring 100 biler er samlet i løbet af 1950'erne af Roger Baillon, en iværksætter der ejede et transportfirma. I 1950'erne havde han selv bygget og udstilledt en roadster på Paris Motor Show. Men hans store drøm om at skabe en stor samling af førkrigs-biler i museumsomgivelser blev desværre ødelagt i 70'erne, da pengekassen var tom. Derfor var han tvunget til at sælge omkring halvtreds biler, og siden da har resten af samlingen stået glemt under halvtag spredt ud over en landejendommen.

Fantastisk drømmegarage kan blive din

Tutankhamon
Det er tydeligt, at bilerne har fået lov at forfalde. Men det gør ikke fundet mindre spektakulært, mener Matthieu Lamoure, som er administrerende direktør for Artcurial Motorcars, som står får at sælge bilerne på auktion i februar. Direktøren går faktisk så langt, at han sammenligner fundet med Lord Carrington og Howard Carters opdagelse af Tutankhamuns grav.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: