Mindre vægt – flere kræfter – Lamborghini Aventador SV er landet

Lamborghini har for vane at bygge en endnu hurtigere SV-udgave af deres modeller – nu er Aventador SV her med 750 hk

Her kan du se mere til superbilen

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Lamborghini Aventador er det italienske mærkes kraftigste serieproducerede model nogensinde med 700 hk. Designet er direkte inspireret af amerikanske jagerfly, og bilen er opkaldt efter en spansk kamp-tyr. Det er altså ikke en bil, man bare lige triller til svigermor i. Ikke desto mindre har italienerne nu præsenteret en endnu vildere version – Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce.

Dubai's politistyrke har uden tvivl verdens mest imponerende flåde af patruljevogne. (Foto: PR) Biler Her er verdens vildeste politiflåde

Den er både lettere, og så har den 6,5-liters V12-motor fået 50 hk mere, så der nu er 750 vilde heste ved 8.400 o/min. Det er kun 100 omdrejninger før, den store motor rammer sit maksimale omdrejningstal. Maksimale moment er 690 Nm, som nås allerede ved 5.500 o/min.

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Den højere effekt er opnået med et nyt letvægts-udstødningssystem, som skulle give motoren et endnu mere fantastisk skrald. Både knastaksler og indsugning er variabel og er også blevet tunet.

Tyr på slankekur
Aventador SV har tabt 50 kg, hovedsageligt ved at bruge endnu mere kulfiber i dørpaneler og andre steder i konstruktionen. Men de største besparelser er hentet i kabinen med nye stramme sportssæder, manglende lydisolering og tæpper, og så er lydanlægget pillet ud.

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Alt i alt vejer den firehjulstrukne Aventador LP 750-4 Superveloce 1.525 kg, og accelerationen fra 0 til 100 km/t er forbedret fra 2,9 sekunder til 2,8 sekunder. Topfarten er opgivet til at være mere end 350 km/t.

Som noget nyt har SV fået magnetiske støddæmpere, kaldet Magneto Rheological Suspension hos Lamborghini. De virker ved at have en magnetisk væske i støddæmperne, som via magneter kan ændre hårdheden i støddæmperen på millisekunder. Samtidig har SV også fået en ny elektrisk assisteret servostyring. Sidst men ikke mindst er designet blevet peppet op med fikserede kulfiber-spoilere, som har forbedret downforcen med 170 procent i forhold til den almindelige Aventador.

Kan du bedst lide din Lambo med guld og bamser eller din Ferrari med hajgab - så læs med her. Vi har samlet seks horror-historier fra superbilernes verden. (Foto: Jinze Li) Biler Det gør man f...... ikke ved en Lamborghini!

Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce introduceres allerede sidst på foråret til en pris på ca. 7,3 mio. kr. med dansk afgift.

19 kommentarer
Vis kommentarer