Annonce:
Annonce:

Mindre vægt – flere kræfter – Lamborghini Aventador SV er landet

Lamborghini har for vane at bygge en endnu hurtigere SV-udgave af deres modeller – nu er Aventador SV her med 750 hk

Her kan du se mere til superbilen
Annonce:
Følg Biler

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Lamborghini Aventador er det italienske mærkes kraftigste serieproducerede model nogensinde med 700 hk. Designet er direkte inspireret af amerikanske jagerfly, og bilen er opkaldt efter en spansk kamp-tyr. Det er altså ikke en bil, man bare lige triller til svigermor i. Ikke desto mindre har italienerne nu præsenteret en endnu vildere version – Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce.

Her er verdens vildeste politiflåde

Den er både lettere, og så har den 6,5-liters V12-motor fået 50 hk mere, så der nu er 750 vilde heste ved 8.400 o/min. Det er kun 100 omdrejninger før, den store motor rammer sit maksimale omdrejningstal. Maksimale moment er 690 Nm, som nås allerede ved 5.500 o/min.

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Den højere effekt er opnået med et nyt letvægts-udstødningssystem, som skulle give motoren et endnu mere fantastisk skrald. Både knastaksler og indsugning er variabel og er også blevet tunet.

Annonce:

Tyr på slankekur
Aventador SV har tabt 50 kg, hovedsageligt ved at bruge endnu mere kulfiber i dørpaneler og andre steder i konstruktionen. Men de største besparelser er hentet i kabinen med nye stramme sportssæder, manglende lydisolering og tæpper, og så er lydanlægget pillet ud.

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Alt i alt vejer den firehjulstrukne Aventador LP 750-4 Superveloce 1.525 kg, og accelerationen fra 0 til 100 km/t er forbedret fra 2,9 sekunder til 2,8 sekunder. Topfarten er opgivet til at være mere end 350 km/t.

Som noget nyt har SV fået magnetiske støddæmpere, kaldet Magneto Rheological Suspension hos Lamborghini. De virker ved at have en magnetisk væske i støddæmperne, som via magneter kan ændre hårdheden i støddæmperen på millisekunder. Samtidig har SV også fået en ny elektrisk assisteret servostyring. Sidst men ikke mindst er designet blevet peppet op med fikserede kulfiber-spoilere, som har forbedret downforcen med 170 procent i forhold til den almindelige Aventador.

Det gør man f...... ikke ved en Lamborghini!

Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce introduceres allerede sidst på foråret til en pris på ca. 7,3 mio. kr. med dansk afgift.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: