Mitsubishis grønne håndværker er grov

Mitsubishi's nye L200 er grøn med et lavt CO2-udslip, men det er også en bil, der kan tåle at blive brugt i terrænet – men som de fleste håndværkere kan den også virke grov 

Den nye Mitsubishi L200 er helt ny fra bunden og op, og den er bygget til at kunne klare tæsk. (Foto: Mitsubishi)
Den nye Mitsubishi L200 er helt ny fra bunden og op, og den er bygget til at kunne klare tæsk. (Foto: Mitsubishi)

(Foto: Mitsubishi)
(Foto: Mitsubishi)

Bag rattet føles det som at være 'hjemme' i den gamle Mitsubishi L200. Sædet sidder tæt på gulvet, så du får en lænestols-fornemmelse med rattet siddende næsten mellem benene på dig. Men læg mærke til detaljerne, og det går hurtigt op for dig, at tingene har ændret sig. I den splinternye L20 kan rattet nu justeres op/ned og ud/ind. Sæderne er nydesignet, har høj komfort komfort med god støtte til lårene og en fast hynde. Kabinen har fået et generelt løft med bedre materialer som blødt plastik på oversiden af instrumentbordet, og en ny trykfølsom skærm i midterkonsolen er standard på den store udstyrsvariant Intense. Til sammen giver det en fin kabine, som sagtens kan matche de bedste i klassen.
(Foto: Mitsubishi)
(Foto: Mitsubishi)

L for letvægt
Den nye L200 er femte generation, og Mitsubishi fortæller selv, at den er helt ny fra rammen og op. Faktisk har man i konstruktionen anvendt langt mere højstyrkestål. Det betyder, at bilen er stærkere og mere stiv, men samtidig er det ikke nødvendigt at anvende så meget stål. Derfor vejer den nye model nogenlunde det samme, som den 10 år gamle fjerde generation, men nye femte generation har mere udstyr og specielt højere sikkerhed med op til syv airbags, hvilket er unikt for klassen. L200 vejer optil 1875 kg, men det er faktisk let i forhold til konkurenterne, hvor flere vejer på den anden side af to tons.
(Foto: Mitsubishi)
(Foto: Mitsubishi)

Grøn slider
En relativ lav vægt er godt for forbruget, men L200 kan stadig tåle at tage fat. På krogen må den slæbe 3100 kg, og på ladet må den laste op til 960 kg. Kombineret med et design som er mere aerodynamisk og en nyudviklet dieselmotor på 2,4 liter, gør L200 til klassens grønne duks. Forbruget er 15,6 km/l og CO2-udslippet er nede på 169 gr/km – det er altså tal, som vi var vant til at se fra mellemklasse stationcars for få år siden.

Er du den nye Hilux? Front og bagende blev tidligere på året fanget på Toyota's fabrik i Thailand. (Foto: HiluxRevoThailand) Biler Er du den nye Toyota Hilux?

Over stok og sten
Grønt er godt, men en pickup er en rigtig håndværker, og den skal både kunne slæbe og klare et mindre bjerg, så det har Mitsubishi selvfølgelig lagt ind på turen. Ruten består af flere meget stejle op- og nedstigninger med løse sten på størrelse med en håndbold, som kan få de fleste moderne SUV'ere til at pisse i bukserne, men med reduktionsgear og mulighed for at fordele kræfterne fifty-fifty mellem for- og baghjul, æder L200 sig op af alle forhindringer vi peger den mod. I terrænet behøver den nye japaner ikke at skamme sig.

Asfalt nej tak
Oplevelsen er anderledes på asfalt. Her kører L200 nemlig meget som den gamle. Specielt baghjulsaffejdringen hugger over bump og små ujævnheder. Her er den stadig bagud i forhold til konkurrenterne. Styretøjet er dog relativt præcist og krænging er begrænset, så du trods alt føler, du kører og ikke sejler, som med andre konkurrenter.

Med 473 hk er Mitsubishi Evo X Concept Final klar til at rulle ind i næste Fast & Furious-film. Desværre bliver det nok allersidste Evo-model. (Foto: PR) Biler En rallybils svanesang

Den nye motor er også med til at forværre køreoplevelsen, specielt med det nyudviklede 6-trins manuelle gear. Momentet er på sunde 430 Nm, men de er først tilstede ved 2500 omdr./min, så ved 1000 omdr./min er der absolut intet at komme efter, og det er frustrende i daglig kørsel, fordi du til tider skal helt ned i 1. gear, på de bakkede serpentinerveje i Sydfrankrig, hvor præsentationen afholdes.

(Foto: Mitsubishi)
(Foto: Mitsubishi)

Heldigvis er der en løsning – den 5-trins automatgearkasse er bedre til at passe motoren, og så kan du i stedet nyde, at den nye L200 er blevet utrolig støjsvag. Mitsubishi har skabt en ny L200, der som en rigtig håndværker ikke er bange for at tage fat, men som også til tider kan være grov.

3 kommentarer
Vis kommentarer