Monster-Mercer – 850 hestes ondskab

Brabus tager en i forvejen hurtig Mercedes, og gør den endnu hurtigere – topfarten er 350 km/t

Brabus forvandler en i forvejen hidsig Mercedes AMG til et monster med 850 hk og en topfart på 350 km/t. (Foto: Brabus)
Brabus forvandler en i forvejen hidsig Mercedes AMG til et monster med 850 hk og en topfart på 350 km/t. (Foto: Brabus)

Brabus er kendt blandt Mercedes-ejere for at lave vilde, tunede udgaver, der overgår selv Mercedes egen hustuner AMG. Og nu har Brabus vidst overgået sig selv igen. Denne gang har de nemlig taget en potent S 63 AMG 4Matic Coupe, som i forvejen har 585 hk, og forvandlet til et olmt bæst – nu er der 850 hk og 1.450 Nm.

(Foto: Brabus)
(Foto: Brabus)

Modellen hedder Brabus 850 6.0 Biturbo Coupe, og først og fremmest har tunerne forvandlet den i forvejen potente 5,5-liters V8-motor. Slaglængden og boringen er blevet forøget, så slagvolumen nu er 5.912 kubik. To nye turboer har også fundet deres vej til motoren, sammen med nyt udstødningssystem helt oppe fra manifoldene.
(Foto: Brabus)
(Foto: Brabus)

Brabus har udviklet deres egen indsugning i kulfiber, som har en større tragt fra køleren til nye, større luftfiltere, så bilen rigtig kan suge luft ind. Men arbejdet med motoren er ikke færdigt her, for Brabus beklæder indsugnings og turborør i guldfolie, som bedre reflekterer varmen. Til at slutte det hele af, er der et specialudviklet styresystem, som bestemmer mængden af benzin og luft, som monster-motoren hiver ind.

Dubai's politistyrke har uden tvivl verdens mest imponerende flåde af patruljevogne. (Foto: PR) Biler Her er verdens vildeste politiflåde

Begrænset til 350 km/t
Alt i alt producerer motoren nu 850 hk ved relativt lave 5.400 o/min, og ondskabsfulde 1.450 Nm fra 2.500 til 4.500 o/min. Motoren får dog aldrig lov til at yde så meget, ellers ville gearkassen blive gnavet i stykker. I stedet er motoren elektronisk begrænset til 1.150 Nm. Det er også respektabelt, for de mange kræfter sender den store, tunge coupe til 100 km/t på 3,5 sekunder. 200 km/t er nået på bare 9,4 sekunder, og topfarten er elektronisk begrænset til 350 km/t.

850 hk og guldfarve - er der noget, du prøver at sige? Brabus bygger verdens hurtigste potensforlænger. (Foto: PR) Biler Hvem sagde potensforlænger?

En lille frontspoiler i kulfiber er med til at give stabilitet ved de høje hastigheder. På bagenden sidder også en lille spoiler i kulfiber, og der er en diffusere til at lede luften under bilen væk. Bilen er sænket med 1,5 cm, og så er der kæmpe-22 tommer smedede guldfælge på dyret. Foran måler de 255 i bredden, bagpå 295.

(Foto: Brabus)
(Foto: Brabus)

Indvendigt er 219 forskellige dele lakeret i samme farve som guldfælgene. Loftet er betrukket med alcantara, og så er hele instrumentbordet nu lavet i kulfiber. Og så går speedometeret nu til 400 km/t. 

0 kommentarer
Vis kommentarer