Myndighederne finder fejl på fejl: Nu må Tesla bremse sine leveringer

De norske myndigheder har fem gange fundet fejl på de lastbiler, der fragter nye Tesla elbiler til forhandlerne. Det får nu producenten til at sænke antallet af leveringer

Denne lastbil fik 19. marts køreforbud, da myndighederne blandt andet fandt  fejl på bremserne og slidt anhængerkobling. Foto: Statens Vegvesen
Denne lastbil fik 19. marts køreforbud, da myndighederne blandt andet fandt fejl på bremserne og slidt anhængerkobling. Foto: Statens Vegvesen
Følg Biler

Nordmændene har i marts købt nye elbiler fra Tesla med så stor iver, at bilproducenten ikke kan følge med.

Først måtte Tesla lægge destinationen om for de skibe, der sejler de nye elbiler til landet, fra Drammen til Gøteborg, fordi kapaciteten ikke er stor nok på havnen i Drammen. Og siden har producenten angiveligt fået så svært ved at finde lastbiler, der kan fragte bilerne fra havnen og ud til forhandlerne, at man har hyret fragtfirmaer ind, der bruger sikkerhedsmæssigt uforsvarlige lastbiler.

Flere norske medier, heriblandt NRK, har den seneste uge skrevet om, hvordan myndighederne har stoppet fem lastbiler med nye Teslaer på ladet, som har været i alt for ringe stand.

Der er blandt andet eksempler på dårlige bremser, manglende lys, fejl på styringen og slidte dæk.

Ifølge det norske vejvæsen, Statens Vegvesen, er vogntogene litauiske.

Arbejder på at rydde op
Situationen har ifølge mediet Electrek fået Tesla til at bremse leveringen til Norge, der er producentens tredjestørste marked efter USA og Kina.

Det skriver Tesla-grundlægger Elon Musk i et Twitter-svar til Electreks artikel om sagen.

Teslas norske talsperson, Even Sandvold Roland, siger desuden til NRK:

- Vi arbejder på at rydde op. De dårlige lastbiler vil blive taget ud, så snart vi finder alternativer. Vi har bedt Norges Lastbilforbund om hjælp til at finde andre leverandører, som har kapacitet til vores volumen, siger han.

Den sidste måned i hvert kvartal er normalt den travleste hos Tesla, og denne måned er ingen undtagelse. På de tre første uger af marts har Tesla ifølge mediet Electrek leveret næsten 1000 nye biler til kunder i Norge mod bare 300 i årets første to måneder.

Trump får vigtig støtte til sin handelskrig: Som at løbe om kap med sko af bly

Myndighederne kræver løsning
Vejdirektøren i Statens Vegvesen, Terje Moe Gustavsen, er ifølge en pressemeddelelse mødtes med repræsentanter fra Teslas ledelse og har bedt dem redegøre for, hvordan de vil rette op på problemet.

Tesla har herefter bekræftet over for NRK, at man har stillet krav til fragtfirmaerne om, at deres biler skal overholde myndighedernes krav.

- Det gør vi, og derfor må vi rydde op, så det kan komme i orden og blive, som vi forventer. Vi er ikke helt i mål, men har højt fokus på at lastbilerne skal indfri kravene, siger Even Sandvold Roland.

Tyske elbiler vil gøre Jaguar og Tesla kunsten efter

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+