Mystisk bilforhandler er fyldt med forladte biler - men noget stemmer ikke

En Subaru-forhandler i Malta har angiveligt ladet en håndfuld sjældne biler stå urørt, siden forretningen lukkede i slutningen af 90'erne. Forretningen er fyldt med støv, men planterne lever, og der er luft i næsten alle dæk

En sjælden Subaru XT coupe er en af de biler, der angiveligt er blevet forladt hos en bilforhandler i Malta. Foto: Subaru of America, Inc.
En sjælden Subaru XT coupe er en af de biler, der angiveligt er blevet forladt hos en bilforhandler i Malta. Foto: Subaru of America, Inc.

Det er øjensynligt mange år siden, de store vinduer sidst blev pudset hos den lille Subaru-forhandler i Mosta, Malta. Men bag dem kan ni fabriksnye biler stadig ses posere for forbipasserende, præcis som de gjorde det 20 år tidligere.

Her står blandt andet en kompakt Subaru Justy, en Impreza sedan og sågar en sjælden XT coupe med det originale leveringsseddel i sideruden. Alle belagt med et fint lag støv.

Bilforhandleren lukkede angiveligt i slutningen af 90'erne uden at få bilerne solgt, og siden har de sammen med det resterende lokale fået lov at stå stille, mens bilerne er suset forbi på den anden side af vinduerne.

Den forladte bilforhandler har med stor sandsynlighed været kendt af de lokale i mange år, men forhandleren er den seneste uge blevet verdenskendt, efter hjemmesiden Cars Addiction skrev om den første gang.

Jaguar D-type vandt Le Man tre gange mellem 1955-1957, men blev hurtigt taget ud af produktion igen. Foto: Jaguar Biler Glemt i 62 år: Nu vil Jaguar bygge Le Mans-racer igen

Ifølge skribenten bag historien var forhandleren i mange år den eneste, der solgte Subaru på øen. Men i 90'erne kom en ny, mere moderne forhandler til, og den gamle forretning kunne herefter ikke længere følge med.

Er der nok støv på bilerne?
Historien lader dog mange spørgsmål stå ubesvarede hen. Mange af bilerne har stadig luft i dækkene, og mellem dem står levende stueplanter. Det fremgår af en ny video, som skribenten har lagt op. Enkelte læsere noterer sig også, at støvlaget burde være tykkere, og at en rallyplakat på væggen stammer fra 2004.

Skribenten har svaret på kritikken i en opdatering og lagt en stribe billeder op, der angiveligt er fra 2015. Her står bilerne præcis som i dag.

 - Jeg kører forbi ugentligt, og bilerne har ikke flyttet sig i flere år. Men det kan godt være, at garagen bliver brugt til at parkere en bil i om natten. For flere år siden kunne man være heldig at se en ældre herre sidde i forretningen, men det sker sjældent nu, skriver han.

De forladte biler kan også ses her på Google Maps Streetview, der var forbi stedet i oktober 2016.

Indiens hovedstad, New Delhi, har store problemer med forurening, der blandt andet stammer fra de 10 mio. biler i byen. Arkivfoto: Manish Swarup/AP/Ritzau Scanpix Biler Indien klar med løsning på forurening: Biler over 15 år skal sendes direkte til skrot

63 kommentarer
Vis kommentarer