Når en almindelig Range Rover ikke er nok

Range Rover bygger topmodel – giver 'Over the Top' ny mening

I verdenen af Range Rover, så bliver det ikke vildere end SVAutobiography.  (Foto: Range Rover)
I verdenen af Range Rover, så bliver det ikke vildere end SVAutobiography. (Foto: Range Rover)

Hvis man skal tro pressematerialet fra Range Rover om deres nyeste variant SVAutobiography, så er der bare nogen, hvor nok ikke er godt nok. Det er jo ikke fordi den almindelige Range Rover er skrabet, men denne nye model giver helt ny mening til udtrykket 'over the top'.

Til at starte med kan SVAutobiography fås med fire forskellige motorer, men hvis du er sheik, vil du foretrække den 5-liters V8'er med kompressor, 550 hk og 680 Nm. Det er en motor, vi blandt andet kender fra sportsvognen Jaguar F-type R, men Range Rover lover, at motoren er justeret til at passe til den store, luksuriøse SUV, som runder 225 km/t.

(Foto: Range Rover)
(Foto: Range Rover)

Er du i sparehumør (så havde du nok købt en anden bil fra starten), så er der også en 3-liters V6'er med kompressor, en diesel V8'er med 339 hk og 700 Nm, samt en ny diesel-V6'er koblet til et hybridsystem, så der er 340 hk og magtfulde 700 Nm og et forbrug på 15,6 km/l.

Biler - 18. mar. 2015 - kl. 18:41 TV: politisk ukorrekte – men helvedes fede

Massiv som en borgruin
Range Rover SVAutobiography fås både med almindelig og lang akselafstand, der giver bagsædepassagererne 18,6 cm ekstra benplads. Det gør den store Range Rover lige så massiv at se på som en engelsk borgruin. Som noget særligt til varianten kan man få en to-toners lakering, og frontgrillen har også sit eget unikke design med poleret krom. Det er dog indvendigt, at SVAutobiography rigtig skinner. Hvis designet udvendigt er massivt, så er interiøret indvendigt lige så hipt som en skandinavisk natklub. Og til at adskille SVAutobiography fra den almindelige Range Rover, er her kælet ekstra for detaljerne.

(Foto: Range Rover)
(Foto: Range Rover)

De fleste kontakter i kabinen er nu fræset i aluminium, som eksempelvis jakke-krogene på bagsædet. Alle de små detaljer er hver og en som små kunstværker. Træindlæggene har særlig mange detaljer, og bagsæderne er selvfølgelig elbetjent, og det samme er de to klapborde, som kører frem ved et tryk på en knap. Og så er de selvfølgelig også udført i det fineste træ og fræset aluminium.

Se også: Hellerup-traktor – nu uden tag

Ræve-jagt
Til dem der faktisk kunne finde på at bruge deres Range Rover SVAutobiography til at transportere ting, så kan den stadig kravle over alle bakketoppe og klare 90 cm dybt vand. Du behøver heller ikke at gå på kompromis med den praktiske side. Man kan nu købe en bagagerumsbund, som glider ud af bagenden for at lette læsning. Bagagerumsbunden er selvfølgelig udført i lækkert træ og aluminium.

(Foto: Range Rover)
(Foto: Range Rover)

Men der er også tænk på landbefolkningen, som kunne finde på at køre til ræve-jagt eller lignende. For til bagklappen, der folder ud, har Range Rover udviklet 'Event Seating', som er to sæder, der foldes op af gulvet, og kan støtte to voksne mennesker. Og så er de selvfølgelig udført i særligt Windsor læder. Prisen følger desværre også med. Der er intet officielt fra den danske importør, men regn med en startpris på 4,5 mio. kr. på danske plader.

13 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere