Næsten 300 hk: Nu kommer brølstærk udgave af ikonisk sportsbil

Golf GTI er blevet et brand, og nu lanceres det sportslige ikon i en ny topudgave med 290 hestekræfter

Den er næsten produktionsklar, den nye specielle Golf GTI TCR, som med 290 hestekræfter bliver svær at følge med. Foto: VW
Den er næsten produktionsklar, den nye specielle Golf GTI TCR, som med 290 hestekræfter bliver svær at følge med. Foto: VW

Sig ordene 'Golf GTI' til bilfans og de fleste vil nikke anerkendende. I 1976 præsenterede Volkswagen den første udgave af deres kompakte sportslige bil, og i dag - over 40 år senere - er der blevet solgt mere end 2,2 millioner eksemplarer af Volkswagen Golf GTI. Nu er en ny topmodel på vej.

Ikke overraskende har GTI-udgaven af den almindelige VW Golf fået mange fans i løbet af årene. Hvert år holder entusiaster GTI-fest ved Wörthersee i Østrig, og i år er ingen undtagelse. Sidste år forvandlede 7.300 biler og cirka 125.000 besøgende den lille østrigske by Reifnitz ved Wörthersee til et mekka for GTI-fans.

Til dette års GTI-træf har VW lidt af en perle med - de har nemlig verdenspremiere på den næsten produktionsklare 290 hk stærke Golf GTI TCR, som navnet altså bliver på den nye topmodel i Golf GTI-hierarkiet.

Halv racerbil
Køberne til den specielle Golf GTI vil få fingrene i en bil, der i høj grad leder tankerne hen på en hardcore racerbil. Golf GTI TCR er nemlig direkte inspireret af baneraceren med samme navn, der har vundet mesterskabet i den internationale TCR-racerserie to år i træk. 

Touringcar-racerens specifikationer har sat sit præg på gadeversionen både i forhold til motorkraft, design og køredynamik.

Bilen er inspireret af Volkswagens egen touring-car racerbil af samme navn. Foto: VW
Bilen er inspireret af Volkswagens egen touring-car racerbil af samme navn. Foto: VW
 

Turbomotoren i Golf GTI TCR gadebilen yder 290 hk mellem 5.000 og 6.000 o/min. TSI-motoren sender sit kraftige drejningsmoment på 370 Nm ned til forhjulene allerede fra 1.600 o/min og holder det niveau til 4.300 o/min.

En 7-trins DSG-gearkasse og et spærredifferentiale - begge er standard - sikrer en optimal overførsel af motorkraften til asfalten.

Kia Niro kommer i to udgaver og vil angiveligt kunne køre enten 300 eller 450 kilometer på en opladning. Foto: Kia Norge Biler Populært mærke viser for første gang bud på en folkelig elbil

Næsten produktionsklar
Topfarten er 250 km/t, men den kan øges til 264 km/t. ved at fjerne den elektroniske hastighedsbegrænser. Dette gør Golf GTI TCR til den hurtigste Golf GTI i det nuværende modelprogram.

Fra begyndelsen var det egentlig kun planen, at Volkswagen ville bygge 5.000 eksemplarer af Golf GTI, men nu er der blevet produceret 440 gange så mange.

Med introduktionen af Golf GTI TCR skriver Volkswagen endnu et kapitel i historien om den ikoniske Golf GTI.

Volvo annoncerede allerede sidste år, at alle nye biler fra 2019 skal kunne fås med hybrid- eller elmotor. Foto: Volvo Biler Svenskerne støder til: Så mange elbiler vil Volvo sælge

99 kommentarer
Vis kommentarer