Annonce:
Annonce:

Nedtur for Volvo: Svenske familier får ikke lov til at teste selvkørende biler

De svenske myndigheder har sat en stopper for Volvo's planlagte tests af selvkørende biler i Gøteborg

Volvo havde store planer om at lade almindelige familier testkøre en række selvkørende biler i Gøteborg. Foto: Volvo
Volvo havde store planer om at lade almindelige familier testkøre en række selvkørende biler i Gøteborg. Foto: Volvo
Annonce:
Følg Biler

Omkring hundrede familier i Gøteborg var muligvis begyndt at glæde sig lidt. Indtil i går var det nemlig meningen, at de skulle have været de første til at testkøre en række selvkørende Volvo-biler, der lige nu er under udvikling.

Men det får de ikke lov til. Myndighederne har nemlig sat en stopper for testen.

- Er man ikke ansat i Volvo Cars, kan vi ikke give tilladelse til, at man deltager i projektet, for så er det uklart, hvem der bærer ansvaret i tilfælde af en ulykke, siger Björn Hansson, der er ansat som efterforsker i Transportstyrelsen i Sverige, til svenske Dagens Industri.

De selvkørende biler er en del af den svenske bilproducents prestigeprojekt Drive Me, der flere steder har været omtalt som et meget ambitiøst forsøg med selvkørende biler - også på internationalt plan.

Annonce:

Nyt nyrestød til bilgigant: Accepterer kæmpebøde på 7,5 mia. kroner

Tager kampen op
Myndighederne vil gerne lade Volvo fortsætte med at teste de selvkørende biler, men kun så længe det er en medarbejder i Volvo, der sidder bag rattet.

Det er dog ikke godt nok til Volvo, der insisterer på, at en tredjepart skal udføre testene. Virksomheden vil ikke bøje sig for bureaukratiet uden kamp.

 - Som vi ser det, er der en del tolkninger og definitioner, der kan diskuteres. Dem håber vi at finde en løsning på. Testene skulle sikre os viden om folks adfærd i selvkørende biler. Den viden kan vi blive nødt til at indsamle på anden vis, lyder det fra Anders Eugensson, der er sikkerhedsstrateg i Volvo, til Dagens Industri.

Timingen kunne i øvrigt ikke være meget dårligere for Volvo, da der i næste uge afholdes et EU-topmøde om selvkørende biler i netop Gøteborg. Øv.

Tom Cruise sværger til tysk bilmærke i ny blockbuster

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: