Nordmændenes skyld vi må vente på nye biler

Nordmændene køber så mange af disse biler, at vi kommer til at vente her i landet

Den danske importør forventer først at få bilen hjem i 2018, fordi nordmændene har bestilt så mange. Foto: PR
Den danske importør forventer først at få bilen hjem i 2018, fordi nordmændene har bestilt så mange. Foto: PR
Følg Biler

Hvis elbilssalget er gået i stå her i Danmark, så er det overhovedet ikke det samme billede, som vi ser, når vi kigger mod vores nordiske naboer.

Nordmændene er vilde med elbiler, og nu er de blevet så vilde med dem, at det går ud over de danskere, der på trods af sidste års afgiftsændring stadig går med tanker om at købe en. Det skriver FDM.

Senest er hele to nye elbilsmodeller blevet alvorligt forsinket i Danmark, da nordmændene har sat sig på alt for mange biler.

Køber i blinde
Nordmændene er så begejstrede over deres elbiler, at de ikke engang vil vente til, de har set eller kørt den, inden de kører kortet igennem maskinen.

Den hypede elbil Opel Ampera-e er med sin mere overskuelige pris og lange rækkevidde på 500 kilometer blevet spået til at være en kommende elbilssucces, og den kommer officielt til Europa til maj næste år. Men der skal vi ikke regne med, at vi får den vilde elbil ind på markedet.

Den danske importør forventer først at få bilen hjem i 2018, fordi nordmændene har bestilt så mange. Og de har også været klar, for ifølge FDM, så er der allerede solgt mindst 1000 Ampera-e i Norge, men det er formentlig tættere på 2000. Og det er sket, selv om ingen har set bilen i virkeligheden eller kørt i den endnu.

Nye tal: Danskerne vælger populær biltype fra

Elversion udskudt
Samtidigt kommer vi også til at vente på eludgaven af den nye Hyundai Ioniq, hvor vi får hybriden til februar. Eludgaven er blevet udskudt på ubestemt tid.

Nordmændene har allerede købt 2000 eksemplarer, mens vi altså må væbne os med tålmodighed.

Endelig på plads! Her er VWs nye mærke

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind