Nu begynder bilgigant igen at bygge biler

Ford genoptager produktionen af biler i Europa

Fords ansatte skal igen til at bygge biler på Fords europæiske fabrikker oven på corona-nedlukning. Foto: Ford
Fords ansatte skal igen til at bygge biler på Fords europæiske fabrikker oven på corona-nedlukning. Foto: Ford
Følg Biler

Som Ekstra Bladet fortalte for nyligt har mange af de store bilfabrikker annonceret, at de vil påbegynde produktionen af biler igen på de europæiske bilfabrikker oven på nedlukning på grund af coronakrisen.

Nu melder den amerikanske bilgigant Ford ud, at de også vil tage hul på den første genåbning af produktionen i størstedelen af virksomhedens fabrikker på det europæiske fastland fra 4. maj.

Produktionen vil blive genoptaget i løbende faser på fabrikkerne i Saarlouis og Køln i Tyskland, samlefabrikken i Valencia i Spanien og samlefabrikken i Craiova i Rumænien. På motorfabrikken i Valencia vil produktionen starte op 18. maj, mens genoptagelsesdatoen for produktionen på motorfabrikkerne i Dagenham i England og Bridgend i Wales vil blive bekræftet på et senere tidspunkt.

- Vi er i færd med at forberede os på et helt nyt arbejdsmiljø på den anden side af Europas coronavirus-udbrud. Hovedprioriteten i vores genoptagelse af arbejdet er implementeringen af Fords globale sikkerhedsforanstaltninger, der omfatter både social distance, sikkerhedsudstyr og sundhedstjek på arbejdspladsen. Vi tager alle nødvendige sikkerhedsforbehold for at beskytte vores medarbejdere, når de er på arbejde, siger Stuart Rowley, Ford Europas præsident.

Nyansat dummede sig: Nu tilbagekalder Lamborghini flere biler

Andre er i gang
I kølvandet på Covid-19-virussens indtog i Europa valgte bilproducenterne i begyndelsen af marts at lukke bilfabrikkerne ned i Europa, så der ikke blev produceret nye biler. Nu begynder de ansatte så småt at vende tilbage til samlebåndene.

Volkswagen offentliggjorde for nyligt, at produktionen af personbiler genstartede på deres fabrikker i Zwickau og Bratislava 20. april.

En anden stor bilproducent, nemlig Toyota, gentoptog i begrænset omfang produktionen af biler fra 22. april.

Nu vil Ford også begynde at bygge biler igen, men genåbningen af bilproduktionen sker på et lavere niveau end sædvanligt, hvor kundebestillinger vil blive prioriteret højst. I de efterfølgende måneder vil produktionen gradvist blive øget, inden den fulde produktion nås.

Fords oplyser, at deres produktionsplaner tager hensyn til både kundernes efterspørgsel på biler, leverandørsituationer, individuelle nationale produktionsbegrænsninger og Ford-forhandleres situationer på tværs af Europa.

- Vores arbejdsstyrkes helbred er af højeste prioritet, når vi genstarter produktionen på fabrikkerne og vender tilbage til arbejdet. Vi er i samarbejde med vores europæiske fagforeningsledere blevet enige om de vidtrækkende sikkerhedsforanstaltninger, som vi tager i brug for bedst muligt at beskytte vores fabriksmedarbejdere i hele Europa, siger Martin Hennig, formand for Ford Europas samarbejdsudvalg.

Har du lagt mærke til det? Nu kommer der flere biler på vejene

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU