Annonce:
Annonce:

Nu er biler uden chauffør på vej til de danske gader

Nyt forslag skal gøre det muligt for chaufførløse biler at køre på de danske veje

Her ses Henrik Schärfe, direktør for Fonden Autonomous, der vil sætte den selvkørende bus 'Olli' på de Vesthimmerlanske gader. Foto: Peter Thomsen/Fonden Autonomous
Her ses Henrik Schärfe, direktør for Fonden Autonomous, der vil sætte den selvkørende bus 'Olli' på de Vesthimmerlanske gader. Foto: Peter Thomsen/Fonden Autonomous
Annonce:
Følg Biler

Selvkørende biler er et af de helt hotte emner i bilbranchen, hvor det senest er Tesla, der har annonceret, at samtlige af deres biler fremover vil blive produceret med udstyr, så de med én enkelt opdatering kan gøres fuldstændigt selvkørende.

Og samtidigt er der fuld gang i projekter her i Danmark, der skal få de føreløse biler ud på vores veje.

Men projekterne er indtil videre blevet ramt af et problem: Føreløse biler har ikke været tilladte på de danske veje. Men det vil transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt nu ændre med nyt forslag.

Det skriver FDM.

Tilladelse uden fører
Lovforslaget giver dog ikke helt løse tøjler til den del af branchen, som gerne vil sætte bilerne på gaden.

Det giver i stedet lov til, at ministeren kan tillade forsøg, der vil være tids- og geografisk-begrænsede i første omgang.

Annonce:

I øjeblikket er der to kommuner, der gerne vil starte forsøg med selvkørende motorkøretøjer. Det drejer sig om Aalborg og Vesthimmerlands Kommune. Sidstnævnte ville allerede have haft førerløse busser på gaderne i september, men det ser nu ud til, at det bliver omkring et år forsinket.

De selvkørende biler vil indtil videre kunne få tilladelse til at køre fra den 1. juli, hvis forslaget går igennem.

Opfanger mere end fart: Nyt kamera kan blive politiets supervåben

Mere end bare autopilot
Tesla har længe haft den såkaldte autopilot i deres biler, der har givet bilisterne mulighed for at slappe af bag rattet. Forskellen på denne autopilot og de nye selvkørende biler er, at der ved brug af autopilot altid skal sidde en fører bag rattet, der skal holde øje med vejen.

Ambitionen med selvkørende biler er, at man vil kunne spare chaufføren helt væk og i stedet skal bilen helt selv kunne klare turen. Blandt andet Uber arbejder også på en ny flåde i USA.

I det nye lovforslag skal alle forsøg godkendes, og transport- og bygningsministeren skal nu i samarbejde med justitsministeren aftale nye regler, der skal afgøre straffen, hvis de nye biler blandt andet overtræder færdselsloven.

Nye tal viser: Lavere bilafgifter giver flere penge i statskassen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: