Nu får disse grønne biler rabat over Storebælt

Et bredt politisk flertal har omlagt rabatterne på Storebæltsforbindelsen, så der fremover gives rabat til mere miljøvenlige erhvervskøretøjer

Erhvervskøretøjer, som lever op til den såkaldte Euronorm 6, vil fra oktober i år få 13 procent rabat, når de krydser Storebæltsforbindelsen. Arkivfoto: Thomas Borberg
Erhvervskøretøjer, som lever op til den såkaldte Euronorm 6, vil fra oktober i år få 13 procent rabat, når de krydser Storebæltsforbindelsen. Arkivfoto: Thomas Borberg
Følg Biler

Der skal gives større rabatter på Storebæltsforbindelsen til de erhvervsbilister, som kører i mere miljøvenlige biler og køretøjer.

Det har et bredt politisk flertal besluttet, oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

I dag bliver der givet forskellige rabatter på Storebæltsforbindelsen til erhvervstrafikken, og det gælder blandt andet en rabat, som er baseret på, hvor mange ture virksomhederne har over Storebælt.

For at få flere virksomheder til at vælge miljøvenlige køretøjer og for at forenkle rabatterne har et bredt politisk flertal besluttet at omlægge erhvervsrabatterne på Storebæltsforbindelsen.

Tjener 1,4 milliarder på ny Storebælt-rekord: - Det er en malkeko

Ændringen betyder, at der fremover kun gives rabat til køretøjer, der som minimum opfylder den såkaldte Euronorm VI. Rabatten vil fremover være 13 procent.

- Regeringen er primært optaget af håndteringen af covid-19 lige nu. Det ændrer dog ikke på, at vi skal tilskynde erhvervslivet til at bruge de mest miljøvenlige køretøjer, hvis vi skal nå vores ambitiøse klimamål, siger transportminister Benny Engelbrecht.

- Derfor er jeg glad for, at et bredt flertal af Folketingets partier står bag en grøn omlægning af erhvervsrabatterne på Storebælt, så der kun gives rabat til de mest miljøvenlige køretøjer. Samtidig er det positivt, at både små og store virksomheder får adgang til rabatten, så det ikke kun er forbeholdt de store virksomheder, siger han.

Alle får samme rabat
Samtidig bliver den omsætningsbestemte rabat afskaffet, så alle erhvervskunder får den samme rabat, uanset hvor mange ture der køres over Storebælt, ligesom der heller ikke bliver givet rabatter til køretøjer, som ikke som minimum lever op til Euronorm 6.

Bag aftalen står regeringen, R, SF, V, DF, K og LA.

- Parterne noterer sig samtidig, at den nye, grønne rabat vil blive ydet som en straksrabat. Det vil være til gavn for virksomhedernes likviditet, skriver parterne om aftalen.

Den grønne erhvervsrabat træder i kraft 1. oktober 2020.

Danskerne storkøber elbiler: Ikke set i fem år

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind