Nu genopliver de ikonisk navn

Ford genopliver Mach 1-navnet i en ny Mustang-model

Den nye Mustang Mach 1 kommer for første gang til Europa. Foto: Ford
Den nye Mustang Mach 1 kommer for første gang til Europa. Foto: Ford

Bilgiganten Ford har besluttet at genoplive det legendariske 'Mach 1'-navn i en ny udgave af Mustang, som kommer til Europa.

Mach 1-navnet blev for første gang introduceret i 1969 som en opgraderet version af Mustang GT med forbedret V8-motor, motorsportsophæng og en særlig styling.

Første generation af Mustang Mach 1 satte 295 rekorder i motorsport på Bonneville Salt Flats. Nye versioner af Mustang Mach 1 blev derefter introduceret i 1971, 1974 og 2003. Mustang Mach 1 er blevet solgt i mere end 300.000 enheder siden 1969.

- Den originale Mach 1 var den ultimative fabriksproducerede Mustang, når det kom til performance og var en stor succes i motorsporten. Den nye Mach 1 bliver den skarpeste Mustang i Europa nogensinde med sine baneklare køreegenskaber og unikke design, siger Matthias Tonn, Fords europæiske Chief Programme Engineer for Mustang Mach 1.

Svenskerne er ikke bange for at give den gas med designet på modellen Polestar Precept. Foto: Polestar Biler Nu bekræfter de: Vil bygge speciel elbil

Egnet til banekørsel
Hvor den almindelige Mustang nok mest er kendt for at være hurtig på en line linje, så er Mustang Mach 1 i højere grad optimeret til banekørsel.

Affjedringen er således skræddersyet og ligeledes afstemt til både vej- og banekørsel.

Ford har optimeret aerodynamikken og har givet den 5,0-liters V8'er en unik kalibrering, så den yder 460 hk med forbedret køling. Motoren er lavet i ren aluminium og er modificeret til at præstere høj ydelse både på vejen og racerbanen.

Mustang Mach 1 er også den første fabriksproducerede Mustang i Europa, der har højtydende 6-trins manuel Tremec-gearkasse

Mustang Mach 1 har et udvendigt design, der genkalder de ikoniske Mustang Mach 1-modeller fra 60’erne og 70’erne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mach 1-modellen er spækket med uikke designdetaljer, som adskiller den fra den almindelige Mustang. Foto: Ford
Mach 1-modellen er spækket med uikke designdetaljer, som adskiller den fra den almindelige Mustang. Foto: Ford

Ford har bekræftet, at Mach 1-versionen for første gang også kommer til Europa.

Inden den almindelige Mustang Mach-E er kommet på det danske marked, har Ford lanceret en vildere udgave af elbilen. Foto: Ford Biler Afslører ny model: Nu vil de bygge lynhurtig elbil

63 kommentarer
Vis kommentarer