Nu har Claus fået sin bil igen

Claus Ødegaard vandt sejr over Skat i går, og nu er han igen flot kørende

Claus er lykkelig for igen at sidde bag rattet i sin bil. (Foto: Tariq Mikkel Khan/redigering: Niels Østergaard)

Se også: Skat tog Claus' bil: Vi kan læse dine tanker

I går fik han landsrettens ord for, at han igen må køre i sin Audi TT, og i dag lige over middag kunne Claus Ødegaard efter et halvt års adskillelse igen sætte sig bag rattet i sin kanariegule bil.

- Det er en superfed fornemmelse. Dejligt at se den igen. Det er et glædeligt gensyn efter så mange måneder, siger Claus Ødegaard til Ekstra Bladet.

Se også: Dommere afviser Skats tankelæsning: Claus får sin Audi tilbage

Den 40-årige dansker har nemlig ikke set sin Audi siden i sommer, hvor Skat beslaglagde den på grund af den absurde sag, hvor Skat har kigget i krystalkuglen og ment, at Claus Ødegaard, der bor i Sverige - på trods af dokumentation for det modsatte - 'påtænker' at opholde sig i Danmark i flere end de tilladte 185 dage over en 12 måneders periode.

Men i går afsagde Østre Landsret sin kendelse i den ankesag, som Claus Ødegaard sammen med sin advokat havde indbragt for retten, og landsretten gik imod både byretten og Skat.

Landsretten finder det ikke fuldt tilstrækkeligt godtgjort, at han påtænkte at opholde sig her i landet i 185 dage eller mere inden for en periode på 12 måneder, lød begrundelsen. Og dermed fik Claus Ødegaard i dag sin beslaglagte bil tilbage fra Skat.

- Det har været en mareridt, siger Claus Ødegaard, der har været nødt til at lease en bil for store ekstra omkostninger for at kunne køre på arbejde i Danmark, mens Skat har haft Audien opmagasineret.

Se også: Claus' kæreste kan koste ham Audien

Skat har nemlig haft Audien i sin besiddelse siden den 18. juli sidste år, fordi Skat mener, at Claus Ødegaard i fremtiden forsøger at unddrage sig dansk registreringsafgift på bilen, og Skat beslaglagde den gule bil som sikkerhed for den bøde, som Claus Ødegaard vil få, hvis han bliver kendt skyldig i sin skattesag.

Sagen har lange udsigter, men med sejren i landsretten i går ser Claus Ødegaards advokat, Glenn Verding Hein, positivt på udfaldet af skattesagen.

- Claus må nu køre i sin bil til skattesagen er slut, fordi der ikke er begrundet mistanke, og så er der mulighed for, Skat opgiver sagen, siger Glenn Verding Hein.

Se også: Skatteminister erkender: Jeg kan ikke læse tanker

Efter at Ekstra Bladet først beskrev Claus Ødegaards sag, vil skatteminister Karsten Lauritzen nu se på, 'om loven er fair'.

- Jeg vil undersøge det nærmere, for jeg er som skatteminister enig i, at det er meget mærkeligt at have en retstilstand, hvor en myndighed - uanset om det er Skat eller en anden - kan påtænke, hvad en borger gør i fremtiden, har Karsten Lauritzen tidligere udtalt til Ekstra Bladet.

Også skatteminister Karsten Lauritzen kan se det absurde i loven, som har betydet, at Claus Ødegaard har måttet undvære sin Audi i seks måneder. Fotomanipulation: Privatfoto, Jonas Olufson Biler - 18. jan. 2017 - kl. 12:27 Skatteminister efter Claus' sejr: Dejligt, at den sunde fornuft sejrede

Og at sagen har ministerens bevågenhed er der ingen tvivl om, for da kendelsen var faldet i landsretten i går, tweetede Karsten Lauritzen:

'Det var dejligt, at den sunde fornuft sejrede - men vil nu alligevel gi reglerne et serviceeftersyn!'

Faktaboks:

Claus Ødegaard har boet i Sverige i 11 år og arbejdet i Danmark i syv år.

På intet tidspunkt i den årrække har han overskredet 185 dages reglen.

Fordi Claus Ødegaard fik en kæreste i Danmark i starten af 2016, var han mere i Danmark i den periode, men han har ingen planer om at flytte til Danmark.

Claus Ødegaard kørte frem til beslaglæggelsen af sin bil i en svensk-indregistreret Audi.

Hvis du har folkeregisteradresse i Sverige, må du godt køre til og fra dit arbejde i Danmark med din svensk indregistrerede bil. Du må dog højst overnatte i Danmark 185 dage om året, og du skal til hver en tid kunne bevise, at du har reel bopæl i Sverige, ellers risikerer du en bøde. (Kilde: oresunddirekt.dk)

1 af 3 Foto: Tariq Mikkel Khan
2 af 3 Foto: Tariq Mikkel Khan
3 af 3 Claus Ødegaard har fået sin Audi tilbage fra Skat. Foto: Tariq Mikkel Khan
228 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere