Nu kan din Brobizz blive til en 'EuroBizz'

Snart kan din Brobizz bruges andre steder end i Skandinavien

Snart kan din BroBizz blive endnu smartere. Foto: Sund & Bælt
Snart kan din BroBizz blive endnu smartere. Foto: Sund & Bælt

De fleste kender til det lille bip, der markerer, at du nu kan køre gennem betalingsanlægget på for eksempel Storebæltsbroen med god samvittighed.

Brobizzen er blevet fast inventar i rigtig mange danskeres biler, og nu kan den snart blive endnu smartere. Du kan nemlig komme til at høre den velkendte lyd, når du kører ind på betalingsveje i udlandet.

Det skyldes, at det danske BroBizz-selskab, der er en del af Sund & Bælt har fået en godkendelse, der betyder, at de nu kan indgå aftaler med andre betalingssystemer i Europa.

På den måde kan din BroBizz i stedet blive til en 'EuroBizz', der ikke kun gælder til broer, men også kan bruges til betaling på veje i resten af EU. Det skriver FDM.

Se også: Google udfordrer Uber med vildt patent

Slut med kø
Hvis det lykkes BroBizz at få nogle aftaler igennem, så kan det spare danskerne for masser af ventetid, når de kører ud på de europæiske veje - for eksempel i forbindelse med ferie.

Det skyldes, at vi med en 'EuroBizz'-løsning slipper for at holde i kø ved diverse betalingsanlæg, da vi kan tage den hurtige bane, ligesom vi i mange år har kunne se de lokale gøre.

BroBizz A/S bekræfter over for FDM, at de er gået i gang med at forhandle aftaler på plads med andre selskaber.

Blandt andet kigger de i retning af Polen og Frankrig, men de vil endnu ikke love, hvornår vi kan regne med at bruge BroBizz'en i resten af Europa, som vi kender det fra Norden i dag, hvor der alene er næsten 900.000 BroBizz'er i brug.

Ved du, hvad du skal gøre, hvis din BroBizz bipper fire gange i streg?

41 kommentarer
Vis kommentarer