Nu kan din pizzabil selv bringe maden ud

Ford vil i samarbejde med Dominos Pizza teste selvkørende biler som pizza-udbringere

Ford og Dominos vil levere din pizza til hoveddøren, uden en chauffør behøver styre bilen. Se hvordan lige her. Video: PR

I samarbejde med Dominos Pizza vil bilgiganten Ford skære pizzabudet væk fra udbringningen.

I den amerikanske by Ann Arbor i staten Michigan vil Ford sammen med pizza-kæden det næste stykke tid teste, hvor godt selvkørende biler kan levere pizzaer, når borgerne skal have stillet sulten. 

Bilerne er af modellen Ford Fusion Hybrid med tilnavnet Autonomous Research Vehicle, som i princippet selv vil kunne bringe pizzaen til døren.

Med en tilsendt kode vil man så kunne låse varmerummet op, hvor pizzaen opbevares, og nyde maden, når den selvkørende Ford forhåbentlig er fremme.

Løsningen er ikke endelig, og Ford og Dominos vil først og fremmest gå ind i en testfase, hvor de vil undersøge, om det fungerer.

FDM efter snak om afgifter: Køb ikke bil lige nu

Selvkørende teknologi
Ford ser det som en god måde at få integreret den selvkørende teknologi i den almindelige trafik.

- Vi øger vores forståelse af forretningsmulighederne for selvkørende biler, der kan flytte både mennesker og varer, og vi er glade for, at Dominos er med i denne vigtige del af udviklingsprocessen, siger Sherif Marakby, visepræsident i Fords afdeling for selvkørende biler.

I første omgang vil tilfældigt udvalgte Dominos-kunder få æren af at få deres pizza leveret af en selvkørende bil.

Ved rattet vil sidde en chauffør som sikkerhed for, at bilen nu også gør, som den skal, mens passagersæderne vil være fyldt med forskere, der skal observere, hvordan kunderne tager imod at få deres måltid leveret af en selvkørende bil.

Hvad siger du? Er selvkørende pizzabiler en god idé?

Fundet i garage efter 37 år: Til salg for 12 millioner