Nu kan du få anhængertræk på din Aston Martin

Med introduktionen af den nye Aston Martin DBX kan man få en model fra det britiske adelsmærke med træk

Den nye SUV fra Aston Martin kan fås med anhængertræk. Foto: Aston Martin
Den nye SUV fra Aston Martin kan fås med anhængertræk. Foto: Aston Martin

Engang producerede mærker som Porsche, Lamborghini og Aston Martin udelukkende hurtige og dramatiske sportsbiler, men den tid er for længst slut.

Porsche har haft megasucces med SUV'en Cayenne, og Lamborghini har fuld fart på salget af deres SUV, Urus. Således tegnede den store SUV sig for 60,4 procent af det samlede Lamborghini-salg i 2019.

Nu vil det britiske Bond-mærke Aston Martin også have en bid af SUV-kagen.

Derfor har Aston Martin lanceret en stor SUV med modelnavnet 'DBX', og interesserede har haft mulighed for at se en pre-produktionsmodel af SUV'en hos Aston Martin i København.

Lamborghini i giga-succes: Tung SUV har overhalet superbilerne

Med introduktionen af en Aston Martin SUV kan fans af det britiske adelsmærke pludselig spænde en trailer eller campingvogn bag deres Aston Martin.

Det skriver FDM.

- Nu behøver en Aston Martin ikke kun være til søndagsture eller til brug om sommeren. Nu kan den bruges til alt, f.eks. til skiferie. Den kan få en Aston Martin-tagboks - og den kan få anhængertræk, siger Jonas Kupper, salgschef for Aston Martin, til FDM.

Med en krog i bag kan Aston Martin DBX trække helt op til 2,7 ton.

Kraftig sag
SUV'en er udstyret med motor og teknik, som langt hen ad vejen stammer fra makkerskabet med Mercedes-Benz. Derfor er motoren i bilen også Mercedes-Benz' store V8-motor med 550 hk, som overføres via en ni-trins automatgearkasse.

Kombinationen er nok til, at DBX kan accelerere fra 0-100 km/t på 4,5 sekunder, og topfarten lyder på 290 km/t.

Standard er også firehjulstræk, som kan variere kraften 100 procent mellem for- og bagaksel og individuelt mellem hjulene på akslerne, hvilket skulle øge køreglæden.

På et senere tidspunkt lanceres modellen også som en sekscylindret hybrid, og angiveligt vil der også komme en V12-motoriseret model, som yder omkring 700 hk med to turboladere.

Bilen koster fra 3,7 mio. kr. Ifølge FDM har tre danskere allerede købt en Aston Martin DBX.

Bill har kørt 1,2 millioner km i en Porsche: - Jeg kunne ikke tro det