Nu kan du få den nye Supra 240.000 kr. billigere

Motoren er skrumpet - men det samme er prisen

Det er blevet næsten en kvart million kr. billigere at blive Supra-ejer, men til gengæld får man også færre kræfter og en mindre motor. Foto: Toyota
Det er blevet næsten en kvart million kr. billigere at blive Supra-ejer, men til gengæld får man også færre kræfter og en mindre motor. Foto: Toyota

Bilgiganten Toyota har løftet sløret for de danske priser på den nye Supra med mindre motor.

For omtrent et år siden kunne Toyota melde udsolgt af den nye femte generation af sportsvognen Supra, som var kommet på markedet igen efter at have været udgået i næsten to årtier.

Nu har den store 3,0-liters udgave af Supraen dog fået en mindre søskende. Toyota har føjet en ny 2,0-liters udgave til Supra-slægten, og prisen for den mindre model begynder ved 789.990 kr., hvilket er 240.000 kr. billigere end udgaven med den store motor.

Den 2.0-liters fire-cylindrede motor yder 258 hestekræfter og har et drejningsmoment på 400 Nm fra 1.550 omdrejninger. Hvor den 3,0-liters seks-cylindrede udgave kun kan fås i en enkelt udstyrsvariant, kommer den nye 'mindre' i tre forskellige udstyrsvarianter.

Toyota håber, at den nye GR Supra 2.0 kan være med til at gøre sportsvognen interessant for endnu flere med en startpris på 789.990 kr. for udgaven med udstyrsnavnet Live.

Live-udgaven byder på bl.a. særlige sportssæder med Alcantara-indtræk, elektrisk lændestøtte og sædevarme, 18 tommer alufælge, LED-forlygter og –baglygter, 6,5 tommers multimedie touchskærm og en sikkerhedspakke.

Sportsvogn vinder dansk ærespris: - Den er festlig

Mere motorsport
Udviklingen af GR Supra kan tilskrives Toyotas motorsportsafdeling, Toyota Gazoo Racing, og vælger man at gå et udstyrsniveau op fra Live til Sport, får man flere af de features, som har rødder i motorsporten.

Det indebærer bl.a. en adaptiv variabel undervogn, sportsbremser og et aktivt differentiale. Derudover er Sport-versionen også udstyret med en 8,8 tommer multimedie touchskærm med integreret navigation som standard. Prisen på GR Supra 2.0 Sport lyder på 839.990 kr.

Højeste udstyrsvariant af GR Supra 2.0 har ligesom den eneste udstyrsvariant til GR Supra storebroren med 3.0-liters motor fået navnet Premium. Det er udstyrsudgaven til individualisten, der ønsker det ultimative udstyr til sin sportsvogn og samtidig går op i detaljen. GR Supra 2.0 Premium fås for 889.990 kr.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Nu kan man få en ny og billigere Supra med fire cylindre og 258 hk. Foto: Toyota
Nu kan man få en ny og billigere Supra med fire cylindre og 258 hk. Foto: Toyota

Den nye GR Supra 2.0 vejer 100 kg mindre end sin 3.0-liters storebror, hvilket gør, at man, selv om motoren med sine 258 hestekræfter yder mindre end storebrorens 340 hestekræfter, stadig kan komme fra 0-100 km/t på 5,2 sekunder. Det er 0,9 sekunder langsommere end udgaven med den største motor.

Toyota GR Supra med 2.0-liters og 3.0-liters kan købes hos alle autoriserede Toyota-forhandlere i Danmark.

Skulle den nye Supra i virkeligheden have set sådan her ud?