Nu kan du få manuel gearkasse til din nye Porsche 911

Valget af manuel gearkasse til din nye 911 koster ikke ekstra

Kan man godt lide selv at skifte gear med en god gammeldags gearstang og en kobling, er der gode nyheder for Porsche-fans. Foto: Porsche
Kan man godt lide selv at skifte gear med en god gammeldags gearstang og en kobling, er der gode nyheder for Porsche-fans. Foto: Porsche
Følg Biler

Skruer man tiden et årti eller to tilbage, var manuel gearkasse udgangspunktet i en sportsvogn som en Porsche 911, mens automatgear eller semi-automatiske gearkasse var et tilvalg.

Udviklingen har dog gjort, at kunderne vil have automatgear, og det har resulteret i, at en ny Porsche 911 i dag leveres med en otte-trins automatgearkasse. Indtil nu.

Porsche offentliggør i en pressemeddelelse, at man nu alternativt kan vælge en syv-trins manuel gearkasse til sin nye Porsche 911 Carrera S eller 4S, uden at det koster ekstra.

Muligheden er gode nyheder for de entusiaster, der sætter pris på at være mere involveret i kørslen af sportsvognen.

At det er formålet, lægger Porsche heller ikke skjul på.

- Den manuelle gearkasse kommer i kombination med Sport Chrono-pakke og vil derfor frem for alt appellere til sporty chauffører, der får mere køreglæde ved at skifte gear selv, skriver Porsche om muligheden.

Så vild er ny Porsche: 0-100 km/t. på under tre sekunder

Sport-pakke
Som nævnt ovenfor vil valget af manuel gearkasse altid være i følgeskab med den såkaldte Sport Chrono-pakke, som er tyskernes svar på en sportslig opgradering af deres modeller.

I tillæg kommer nye 911-modeller med Sport Chrono-pakken og manuelt gear også med en automatisk såkaldt 'rev-match'-funktion, som sørger for, at når føreren skifter ned i gear, åbnes der for gassen kortvarigt, så antallet af omdrejninger, som motoren snurrer med, tilpasses til nedgearingen, så de bliver så glatte og gode som mulige. 

Den syv-trins manuelle gearkasse, som nu kan fås til en ny 911 Carrera S eller 4S, var i øvrigt verdens første manuelle gearkasse med syv trin, da den kom på markedet til 991-generationen af Porsche 911-modellen.

Ny teknik i ældre modeller
Der er ikke kun Porsche-nyt til de, der vil købe en ny bil. Porsche har nemlig også lanceret muligheden for, at ejere af ældre Porsche-modeller kan få opgraderet bilens gamle musikafspiller med et nyt og moderne infotainmentsystem, som passer perfekt ind i hullerne i ældre Porsche-modeller.

Konkret betyder det, at man i en ældre Porsche 911 eksempelvis kan få en touchskærm på 3,5 tommer, hvorfra man vil kunne styre DAB+ og Apple Carplay samt navigation.

Her kan man se, hvordan integreringen af det nye infotainmentsystem ser ud i en Porsche 911 F. Foto: Porsche
Her kan man se, hvordan integreringen af det nye infotainmentsystem ser ud i en Porsche 911 F. Foto: Porsche

Bill har kørt 1,2 millioner km i en Porsche: - Jeg kunne ikke tro det

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind