Nu kan ny Tesla opleves i Danmark

Den nye Tesla Model Y kan nu opleves flere steder i Danmark

Elon Musk præsenterede i 2019 den nye Tesla Model Y.

Inden længe vil de første danske kunder få udleveret deres nye Tesla Model Y, og fra 20. august har man mulighed for at opleve den hypede Tesla-model hos to forhandlere herhjemme - nemlig hos Tesla Kastrup og Tesla Aarhus.

Den nye Tesla-model er en 100 procent elektrisk SUV, som er mindre end Model X og større end Model 3.

Model Y kommer i to forskellige versioner, kaldet Long Range og Performance.

Long Range-versionen tilbyder en rækkevidde på op til 507 km på en opladning, og en accelerationstid fra 0-100 km/t på 5,0 sekunder.

I den mere kraftfulde Performance-udgave er rækkevidden en anelse kortere på 480 km, men til gengæld når man også fra 0-100 km/t på 3,7 sekunder.

Her ses den nye Tesla Model Y, som nu kan opleves i Danmark. Foto: Tesla
Her ses den nye Tesla Model Y, som nu kan opleves i Danmark. Foto: Tesla
 

Sikker bil
Tesla har hele vejen gennem udviklingen af Model Y haft et erklæret mål om, at den nye SUV skal være den sikreste SUV i mellemstørrelsen. Den er bygget fra bunden som et elektrisk køretøj, og et stivt karrosseri og en stor deformationszone skal gøre modellen til den sikreste i sin klasse. Om Model Y så også kan leve op til postulatet, må tiden vise.

Med den nye model kan man i Danmark vælge mellem fire forskellige Tesla-modeller, nemlig Model S, Model 3, Model X og Model Y.

Priserne for en Model Y Long Range starter ved 499.412 kr., og de første leveringer forventes i slutningen af august. Vil man have Performance-udgaven, starter prisen ved 591.412 kr., og her er det anslåede leveringstidspunkt i begyndelsen af det nye år.