Nu kan telefonen vise dig, hvor du kan parkere

Flere og flere digitale parkeringsassistenter kommer bilisterne til undsætning, når p-pladserne er få

Easy Parks nye Find & Park app er nyeste skud på stammen af digitale parkeringsassistenter, der kan hjælp med at finde p-pladser i byen. Foto: Easy-Park
Easy Parks nye Find & Park app er nyeste skud på stammen af digitale parkeringsassistenter, der kan hjælp med at finde p-pladser i byen. Foto: Easy-Park

Der findes næsten ikke noget mere ligegyldigt at bruge sit liv på end at lede efter en parkeringsplads. 

Den sandhed er nu også gået op for flere virksomheder. Google Maps kan advare dig, hvis der er få parkeringspladser ved den adresse, du har indtastet, og p-billet-app’en Parkman kan fortælle, når en af deres parkeringspladser bliver fri.

Nu følger konkurrenten EasyPark trop og lancerer en tjeneste, der kan vise på et kort, hvor chancen for en ledig bås er størst.

- Vi ved, at der er et stort behov for løsninger, der gør parkering nemmere, hurtigere og mere fleksibel, og derfor har vi investeret mange kræfter i at udvikle Find & Park, lyder det i en pressemeddelelse fra EasyParks chef i Danmark, Bernd Reul.

- Med Find & Park kan vi guide bilister til den bedste vej gennem byen og dermed reducere såkaldt ’søgetrafik’. Det gør det nemmere og hurtigere at parkere for den enkelte bilist, og samtidig nedbringer vi trængsel og forurening markant, siger han.

Manden kan se frem til en bøde på mindst 4.000 kroner - vel at mærke før det manglende kørekort regnes med. Arkivfoto: Gorm Olesen/Ritzau Scanpix Biler Ældre herre stoppet uden sele og kørekort: Talte i mobil med hunden på skødet

Brug for nye tiltag
EasyPark lancerede funktionen i Stockholm i oktober sidste år, og det har ifølge selskabet reduceret søgetiden efter p-pladser med 50 procent.

De nye digitale parkeringsassistenter vækker glæde hos FDM, der alt for godt kender til medlemmernes frustrationer, når de ikke kan finde en parkeringsplads.

- Der er bestemt brug for tiltag, der kan gøre det nemmere for en bilist at finde en parkeringsplads. Bilisterne spilder en masse tid på at lede efter parkeringspladser, fordi der ofte er færre pladser, end der er behov for, siger FDM’s juridiske konsulent Dennis Lange til fdm.dk.

EasyPark oplyser, at de har arbejdet 10 år og investeret cirka 75 millioner kroner i Find & Park-projektet.

Biler som BMW 5-serie og VW Golf VR6 bliver snart mange penge værd, spår folkene bag London Classic Car Show. Arkivfoto: BMW Biler Kører du i en kommende klassiker: Eksperter udpeger 10 almindelige biler, der snart stiger i værdi

4 kommentarer
Vis kommentarer