Nu må du køre hurtigere her

På en del af Fynske Motorvej må man nu køre 130 km/t mod 110 km/t før

På strækningen er det nu slut med en hastighedsgrænse på 110 km/t. Arkivfoto: René Schütze
På strækningen er det nu slut med en hastighedsgrænse på 110 km/t. Arkivfoto: René Schütze

Nu er det muligt på lovlig vis at træde en anelse hårdere på speederen, når du kører på en 10 km lang strækning på Fynske Motorvej.

Mellem Odense V og Gribsvad har Vejdirektoratet nemlig hævet hastighedsgrænsen fra 110 til 130 km/t fra torsdag 9. september.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

På strækningen er der hen over forsommeren blevet lagt ny asfalt, og den er nu så tilkørt, at hastigheden kan sættes op.

- På den klimavenlige asfalt opstår der en tynd membran, der skal slides af, før der er optimalt vejgreb. Vejdirektoratet har løbende hen over sommeren tjekket asfalten, og nu er membranen slidt af, og der er ikke risiko for en glat overflade på motorvejen. Derfor hæver vi nu hastigheden til 130 km/t., siger Robin Højen Madsen, projektchef i Vejdirektoratet.

- Der er et ekstra spor i hver retning, der er ny asfalt på hele kørefladen og hastigheden er på 130 km/t. Så nu er både fremkommelighed og kørekomfort i top, siger Robin Højen Madsen.

Mangler én etape
Det store arbejde med at udbygge Fynske Motorvej nærmer sig sin afslutning. Således mangler der nu kun den sidste etape mellem Nørre Aaby og Gribsvad, hvor arbejdet er i gang.