Nu opgraderer Tesla hardwaren

Ny mere strømlinet front på Tesla S betyder, at modellen nu matcher den nye Model X og den kommende Model 3

Den faceliftede Tesla Model S får nu den mere strømlinede front, som også er lanceret med Model X og Model 3. (Foto: PR)
Den faceliftede Tesla Model S får nu den mere strømlinede front, som også er lanceret med Model X og Model 3. (Foto: PR)

Hvis der er nogen, som underspiller traditionelle facelifts, er det Tesla, der mere vil ses som et IT-firma, der laver opgraderinger af modellernes software undervejs og ikke gør noget ud af modelårgange.

Men her fire år efter at Model S kom på banen, sker der nu alligevel noget. Modellen får nemlig en række mere synlige opgraderinger af 'hardwaren', som skal holde den store elbil frisk nogle år endnu.

Mest iøjnefaldende er en ny, mere lukket og strømlinet front, der matcher den, som findes på den nye Model X, og som er vist på de første versioner af den kommende Model 3, hvor den nærmest er helt lukket. Men her kan ske ændringer før lanceringen af bilen, der ventes at lande herhjemme tidligst i 2017.

Sikrer luftkvaliteten
Den nye front på Model S omfatter også nye full LED-forlygter, der kan udbygges med LED-drejelys og LED-tågelygter.

Kommende ejere kan også tilkøbe HEPA-luft-filtersystemet, der kan sikre kabinen mod biologiske angreb eller ifølge Tesla fjerne næsten 100 procent af alle skadelige stoffer som allergener, bakterier og udstødningsgasser fra kabineluften.

Den indbyggede standardlader hæver også effekten, hvilket giver kortere ladetid, mens midterkonsollet får en let ændring, og der bliver nye muligheder indenbords.

Med faceliftet stiger Model S også i pris, hvilket i gennemsnit er seks procent. Det betyder, at prisen for den billigste Model D70S nu er på 893.000 kr. De første eksemplarer af den nye model vil lande herhjemme til juni.

Flere lademuligheder
Ejere af Tesla S kan oplade bilerne gratis ved superladere. Det udbygger fabrikken nu med en såkaldte 'Destination Chargeres' på en række steder i Europa og Danmark. Det er især ved hoteller og restauranter, hvor bilejerne kan bruge faciliteterne, før vedkommende kører videre.

Foreløbig er der fem steder med Destination Chargers herhjemme, der supplerer de syv adresser med superladere. Mens en supercharger kan lade med op til 270 km pr. halve time, når batteriet er tomt, lader Destination Chargeren med 50 km pr. halve time.

Er der en bil på vej fra Apple? Meget kunne tyde på det. Senest har virksomheden ansat en ingeniør med fortid hos Tesla og Aston Martin. (Arkivfoto: AP Photo/Mark Lennihan) Bilnyheder Apple hyrer Tesla-boss til hemmeligt projekt

2 kommentarer
Vis kommentarer