Nu udvider de travl motorvej

Nu skal de sidste otte kilometer af Vestfynske Motorvej udbygges

Nu tages der hul på arbejdet med at udvide den sidste del af den vestlige del af Fynske Motorvej. Arkivfoto: Jonas Olufson
Nu tages der hul på arbejdet med at udvide den sidste del af den vestlige del af Fynske Motorvej. Arkivfoto: Jonas Olufson
Følg Biler

Den travle motorvej på tværs af Vestfyn er ved at blive udbygget, så der med tiden vil være seks spor frem for fire, og Vejdirektoratet er efterhånden et godt stykke henne i arbejdet med at udvide motorvejen.

Målet er, at der skal være tre spor i hver retning hele vejen mellem Middelfart og Odense V, og nu tager Vejdirektoratet hul på arbejdet med at udvide den sidste otte kilometer lange etape mellem Ejby og Gribsvad. Arbejdet med udvidelse fra fire til seks spor på denne strækning går for alvor i gang i begyndelsen af april og vil stå på indtil sidst på året.

Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

- Vi har en god fremdrift på projektet, og status lige nu er, at vi mangler en sideudvidelse på otte kilometer og asfalt på 13 kilometer. I begyndelsen af april går entreprenøren for alvor i gang med den sidste sideudvidelse af motorvejen, siger Mike Boesen, som er projektleder for arbejdet.

- Desuden har vi har ændret lidt på vores planlægning, så vi vælger at gøre etapen mellem Nørre Aaby og Ejby helt færdig i år, også med det sidste slidlag, som vi ellers oprindeligt først ville lægge i 2023. Nu gør vi strækningen helt færdig, så trafikanterne allerede i år får en bid færdig motorvej, siger han.

Farvel til rasteplads
Mens det altså bliver til flere spor på motorvejen, bliver det til færre rastepladser.

I forbindelse med arbejdet lukker Ålsbo Nord-rastepladsen nemlig permanent, og det vil ske fra omkring 1. april.

Når udvidelsesarbejdet er afsluttet, vil en del af Ålsbo Nord rastepladsen fremover blive brugt af politiet til kontrol af lastbiler på samme måde som Ålsbo Syd har været benyttet til det formål i flere år.

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+