Nu vil de genbruge batterier til elbiler

Volkswagen Group åbner fabrik til genbrug af batterier fra elbiler

Volkswagen forventer ikke at få et stort antal udtjente elbilbatterier før slutningen af dette årti. Arkivfoto: Matthias Rietschel/Reuters/Ritzau Scanpix
Volkswagen forventer ikke at få et stort antal udtjente elbilbatterier før slutningen af dette årti. Arkivfoto: Matthias Rietschel/Reuters/Ritzau Scanpix
Følg Biler

Volkswagen har nu åbnet koncernens første fabrik til genbrug af batterier fra elbiler.

Målet er at kunne genanvende råmaterialer som litium, nikkel, mangan og kobolt i et lukket system sammen med aluminium, kobber og plastik. På langt sigt er ambitionen at opnå en genbrugsrate på over 90 procent.

Det oplyser Volkswagen i en pressemeddelelse.

På den nye fabrik vil der kun blive genbrugt batterier, der ikke længere kan bruges til andre formål. Volkswagen undersøger så, om batteriet stadig er stærkt nok til at kunne genbruges i f.eks. mobile strømlagringssystemer.

Fabrikken åbnes nu, men VW regner ikke med at få et større antal brugte batterier fra elbiler tilbage før i slutningen af dette årti. Derfor er fabrikken foreløbigt indrettet til at kunne genbruge op til 3600 batterier årligt i opstartsfasen, hvilket svarer til cirka 1500 ton.

En af Volkswagens elbiler er ID.4. Se en præsentation af den bil her.

Fremtiden for elbiler? Sådan vil bilgigant lade elbiler

Så gode som nye
Når Volkswagen modtager et brugt batteri, nedbrydes partiklerne i en kværn, hvorefter de tørres, så man har de forskellige materialer for sig.

- Som en konsekvens kan væsentlige komponenter i gamle battericeller bruges til at producere nyt katodemateriale. Vi ved fra forskning, at genanvendte råmaterialer er lige så effektive som nye. I fremtiden vil vi gøre brug af genanvendte materialer i produktionen af battericeller. Efterspørgslen efter batterier og de deri benyttede råmaterialer vil stige markant i fremtiden, så hvert gram af genanvendt materiale vil være til stor gavn, siger Mark Möller fra VW i pressemeddelelsen.

Har været landets mest solgte: Nu dropper VW denne Golf

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind