Nummerplade solgt for 3,1 million

En særlig nummerplade er på auktion blevet solgt for 380.000 pund

En sjælden udbudt nummerplade er i Storbritannien blevet solgt for cirka tre millioner kroner. Foto: Colourbox
En sjælden udbudt nummerplade er i Storbritannien blevet solgt for cirka tre millioner kroner. Foto: Colourbox

I Danmark koster de såkaldte ønskenummerplader én bestemt pris, og er man så heldig, at den specifikke kombination, man ønsker på sin nummerplade, er ledig, kan man købe den.

Sådan er det ikke helt i andre lande. I Storbritannien, eksempelvis, sælges de mest eftertragtede nummerplader til højestbydende, og derfor ser man helt andre summer i spil, når der handles med de mest ombejlede nummerplader.

Nu har en ny handel fundet vej til alletiders top 10 over de dyreste handler af nummerplader nogensinde i Storbritannien. På auktion blev nummerpladen 'J 4' for nyligt solgt til en hammerslagpris på 380.000 pund, svarende til cirka 3,1 million kroner.

- Jo lavere nummer, jo mere prestigefuld nummerplade. Det er en skræmmende sum, siger auktionarius Simon Drieu fra auktionshuset, som havde nummerpladen på auktion, i en pressemeddelelse.

Et parkeringsfirma ændrede betalingsmetode uden at indhente samtykke fra kunderne, og den går ikke, mener Forbrugerombudsmanden. Foto: Colourbox Biler P-firma indførte nyt betalingssystem: Nu skal de betale kunderne tilbage

Top 10
De 380.000 pund er desuden den højeste sum, som en nummerplade fra Jersey er blevet solgt for nogensinde, og det er nok til at komme med i top 10 over de dyreste nummerplader i Storbritannien nogensinde.

Den dyreste britiske nummerplade nogensinde var '25 0', som blev solgt for 518.480 pund tilbage i 2014. Nummerpladen sidder meget passende på en Ferrari 250 GTO.

Ifølge 'The Guide to the Value of Car Registrations' kan de mest sjældne nummerplader potentielt koste op mod 600.000 pund, hvis de en dag skal sælges videre.

Historien melder ikke noget om, hvilken bil 'J 4' skal sidde på.

Her ses nummerpladen monteret på en Lamborghini Countach. Foto: Collecting Cars Biler Ny nummerplade? Det bliver 113.000, tak

77 kommentarer
Vis kommentarer