Ny bøderegn: Nu går politiet på gaden efter disse syndere

Danskerne kører for stærkt på de danske skoleveje

Politiet er igen klar med en landsdækkende kontrol. Foto: Polfoto/Thomas Borberg
Politiet er igen klar med en landsdækkende kontrol. Foto: Polfoto/Thomas Borberg

De fleste ved egentligt godt, at det er forkert at køre for stærkt på vejene omkring skoler, hvor de mindste og mest uerfarne trafikanter befinder sig i hobetal.

Men det ændrer ikke på, at mange stadig ikke er gode nok til at løfte foden væk fra speederen, når de kører deres børn til og fra skole - eller bare skal forbi. Da politiet sidst tjekkede bilisterne på skolevejene blev hele 6202 grebet i at køre for stærkt.

Derfor går politiet i denne uge på gaden for at gribe de speeder-glade bilister, inden det går helt galt.

- Der er for høj fart involveret i mange trafikulykker. Netop nu hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen- og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontrollerne på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene, siger Erik Terp Jensen, der er chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i en pressemeddelelse.

Samtidigt vil politiet også holde øje med de cyklende skolebørn og stoppe dem, hvis de taler i håndholdt mobil, har glemt cykellygterne eller går overfor rødt.

Se også: For få ved det: Nu får du flere penge for din skrotbil

Farligt at være teenager
Samtidig med politiets kontrol, så går Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden ud med en kampagne, der skal gøre teenagerne opmærksomme på farerne ved trafikken. Det sker, fordi over ti gange så mange 16-årige kommer til skade eller bliver dræbt i trafikken som 6-årige.

Her spiller især forældrene en vigtig rolle.

- Mange teenagere har meget andet i hovedet end trafiksikkerhed. De tager nogle chancer eller glemmer at fokusere på omgivelserne, når de for eksempel cykler sammen med deres venner. Derfor er det vigtigt, at vi forældre også taler trafik og laver aftaler med vores store børn om deres adfærd i trafikken. Det har en effekt på de unge og gør dem mere sikre på vejene, siger Gitte Aagaard, der er seniorkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Og det virker, når forældrene blander sig i de unges adfærd i trafikken. Det viser en undersøgelse, som Promonitor har lavet for Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden i 2016. Her siger de unge selv, at forældrene har dobbelt så stor indflydelse på deres opførsel i trafikken, end deres venner har.

- Det nytter noget, når vi som forældre blander os og minder børnene om, hvordan vi forventer, at de opfører sig i trafikken. Selvom teenagerne ser ud som om, at de ikke hører efter, så lytter de til de voksnes budskaber og kan blandt andet bruge det til at sige fra overfor vennerne, siger Dorte McGugan Pedersen, udviklingschef i TrygFonden.

Se også: Vidste du det? Så mange hestekræfter har en hest

Kilde: Rådet for Sikker Trafik
Kilde: Rådet for Sikker Trafik
 

194 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere