Annonce:
Annonce:

Ny elbilaftale får ikke nødvendigvis brugtpriserne til at falde

Til gengæld kan aftalen måske være med til at få gang i brugtbilssalget af elbiler

Brugte elbiler som denne Tesla Model S falder ikke nødvendigvis i pris på grund af den nye elbilsaftale. Foto: Finn Frandsen
Brugte elbiler som denne Tesla Model S falder ikke nødvendigvis i pris på grund af den nye elbilsaftale. Foto: Finn Frandsen
Annonce:
Følg Biler

Salget af elbiler i Danmark er tilnærmelsesvis gået i stå, efter et flertal på Christiansborg i 2015 aftale at lade registreringsafgiften på elbiler stige.

Men tirsdag d. 18 april indgik regeringen sammen med Socialdemokratiet og De Radikale en aftale om at lempe en planlagt indfasning af højere afgifter for elbiler for at gå gang i salget igen.

Håbefulde elbilstilhængere glæder sig måske nu til, at brugtpriserne på elbiler falder, hvis salget af nye kommer i gang igen, men sådan kommer det ikke nødvendigvis til at gå.

For der kan være lange udsigter til, at priserne falder på brugte elbiler, da de fleste af dem er registreret på den gamle afgift. Ud af 120 brugte elbiler på biltorvet.dk, er kun seks biler fra 2017.

Annonce:

- Hvis der kommer gang i nyvognssalget, vil det smitte af på brugtbilsmarkedet. De to markeder følges som regel ad. Men fordi udbuddet af brugte elbiler er ret små, vil priserne nok ikke falde meget. På biltorvet.dk udgør elbilerne kun 0.3 procent af det samlede antal biler til salg på portalen, siger Bernt Kastberg, journalist hos biltorvet.dk. Tesla hjemkalder 53.000 biler på grund af bremseproblem

Høje afgifter har stoppet salget
Hos Dansk Bilforhandler Union, DBFU, som repræsenterer en stor del af brugtbilsforhandlerne i Danmark, tror man heller ikke nødvendigvis, at elbilsaftalen  vil få konsekvenser på brugtbilmarkedet.

- Det er ikke min umiddelbare vurdering, at det vil medføre faldende priser på de brugte elbiler. I perioden med den høje afgift, er der stort set ikke solgt elbiler på det danske marked, siger Karl-Ove Pedersen, direktør i DFBU.

Filialdirektør Mikael Christensen fra Bayern Motor Group i Aalborg, der har brugte elbiler som BMW i3 og BMW 330e liggende på lager, bekræfter tendensen. Her har bilhuset ingen planer om at sænke priserne.

- De står på den gamle afgift, så det er der ingen grund til. Nu følger vi i første omgang markedet, og ser om der kommer gang i nybilssalget. oplyser han.

Det Elektriske Autohus, som udelukkende sælger el-biler, melder også, at de ikke tror, priserne falder.

- Men måske kommer der mere gang i markedet, fordi forbrugerne tænker, at nu sker der noget, og at man så kan gøre en god handel, lyder det fra direktør Emil Sommer-Storstein.

Har du købt elbil i år - så kan du få penge tilbage

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: