Annonce:
Annonce:

Ny fadæse: Gigant tilbagekalder 127.000 biler

Tysklands transportmyndigheder har opdaget software i Audis nye biler, der kan bruges til svindel. Derfor bliver 127.000 biler nu beordret tilbagekaldt

Annonce:
Følg Biler

127.000.

Det er antallet af biler, som de tyske transportmyndigheder Kraftfahrt-Bundesamt (KBA red.), har beordret, at Audi skal tilbagekalde.

Det drejer sig om Audis nyeste diesel-modeller af typen A4, A5, A6, A7 og A8, Q5 og Q7. Det skriver flere medier - heriblandt Reuters - efter tyske Bild i weekenden afslørede store problemer med motorens software.

Årsagen er, at de tyske myndigheder har afsløret software, som kan manipulere med motorernes emissionsdata.

- Motorens kontrolsoftware i de implicerede køretøjer vil blive fuldstændig revideret, testet og forelagt til KBA's godkendelse, skriver Audi i en pressemeddelelse.

Stor guide: Skal du lease eller købe bil?

Derfor lever de ikke op til de såkaldte euro 6-emissionsnormer, som nye biler - ifølge reglerne - skal leve op til. Angiveligt er softwaren den samme, som blev fundet i forbindelse med emissionsvindel-skandalen i 2015, hvor Volkswagen havnede i store problemer.

Annonce:

Ifølge Ingeniøren bundede skandalen i, at softwaren registrerer, når bilen bliver udsat for laboratoriets test, mens systemet bliver slået fra igen, når bilen kører på vejen.

Ekstra Bladet har rettet henvendelse til Audi i Danmark for at få svar på, om det får konsekvenser for bilejerne i Danmark.

De oplyser, at de lige nu er i fuld gang med at undersøge sagen.

I november måtte Audi også tilbagekalde 5000 biler i Europa, da de opdagede, at bilerne udledte for meget nitrogenoxid.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: