Annonce:
Annonce:

Ny familiebil? Så meget koster de mest populære dig om dagen

Danskerne kastede sidste år deres kærlighed på tre klassiske familiebiler, men prisen for at transportere familien rundt i dem er meget forskellig

Skoda Octavia blev sidste år den 11. mest solgte bilmodel herhjemme. Foto: Skoda
Skoda Octavia blev sidste år den 11. mest solgte bilmodel herhjemme. Foto: Skoda
Annonce:
Følg Biler

Hvis du planlægger at tage familien med i en forlystelsespark henover sommeren, så ved du, at det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse. Heldigvis findes der forskellige prisniveauer, og sådan er det også med de biler, mange med stor sandsynlighed vil transportere familien derhen i.

Sammenligningstjenesten Samlino.dk har regnet på, hvad det egentlig koster om dagen at eje en af de tre mest populære familiebiler: Volkswagen Passat, Skoda Octavia og Opel Astra.

Alle tre biler kom i top 20 over de mest solgte bilmodeller sidste år, og det viser sig også hurtigt, at der er en bil til ethvert forlystelsespark-budget.

Annonce:

Folkene bag undersøgelsen har taget udgangspunkt i en testperson på 35 år, der bor på Frederiksberg, kører 20.000 kilometer om året og ejer bilen i fem år. En periode, hvor det også lykkes ham at betale sit billån tilbage. Beregningen har herefter medtaget alle de kedelige og forudsigelige udgifter som lån og forsikring, brændstof, vedligeholdelse, ejerafgift og værditab.

Den 35-årige er til gengæld så heldig, at han i det tænkte eksempel kan finde gratis parkeringspladser hver eneste dag og ikke skal have bilen på værksted ud over det regelmæssige service.

Opel Astra er næsten lige så billg at eje pr. dag som en tur på Bakken nord for København. Foto: Opel
Opel Astra er næsten lige så billg at eje pr. dag som en tur på Bakken nord for København. Foto: Opel

Astra styrer mod Bakken
Den billigste mulighed i gruppen er Opel Astra. Modellen blev ifølge tal fra De Danske Bilimportører solgt i 3437 eksemplarer sidste år, hvilket gjorde den til den 15. mest populære bilmodel i Danmark. En Opel Astra Essentia 1,0 koster 189.000 kroner i indkøb, men når alt er betalt, lander den daglige pris for bilen på 209 kroner.

En flad tyver mere end de 189 kroner, det koster at give sit barn et Miniturpas til forlystelserne på Bakken, hvis han eller hun er under 115 cm høj.

Annonce:

De 209 kroner er beregnet ud fra, at den 35-årige lægger 37.800 kroner i udbetaling og yderligere 34.517,88 kroner om året for lånet. Dertil kommer de årlige udgifter til service på 2770 kroner og forsikring på 5148,40 kroner. Forsikringsprisen er et gennemsnit af 10 selskabers tilbud, der er fundet på Samlino.dk.

Regnestykket tager desuden udgangspunkt i, at bilerne mister 61 procent af deres værdi på 5 år. For Opel Astra betyder det, at den 35-årige mister 115.290 kroner på at eje bilen.

Drømmer du om en luksusbil? Så meget vil den koste dig om dagen

Turbånd til tivoli
Er der luft i budgettet til lidt mere, kan man tage i Tivoli Friheden. Eller købe en Skoda Octavia. Bilmodellen, der sidste år var den 11. mest populære bilmodel blandt danskerne, koster nemlig 239 kroner om dagen, når alt er betalt.

Det er bare seks kroner mindre end den samlede pris for entrebillet og turbånd til det århusianske tivoli.

Indkøbsprisen for en Skoda Octavia 1,2 TSI 110 Active Combi er 224.890 kroner, og stationcaren er derfor også dyrere i udbetaling, bilforsikring, lån og værditab end Opels familiebil. Her må den 35-årige slippe 40.786 kroner om året i billån.

Annonce:

Værditabet ender også oppe omkring 137.000 kroner, mens den gennemsnitlige forsikingspris vokser en smule.

Både Skoda Octavia og Opel Astra kører 22 kilometer på en liter benzin, og ejeren vil derfor i begge tilfælde skulle bruge 10.845 kroner på brændstof om året, når vi antager, at den gennemsnitlige literpris er 11,93 kroner.

Volkswagen Passat blev solgt i 4622 eksemplarer i 2017. Foto: VW
Volkswagen Passat blev solgt i 4622 eksemplarer i 2017. Foto: VW

Med Passat til piratbådene
Hvis man rigtig skal flotte sig i ferien, kan man invitere familien med til Legoland i Billund. Og eventuelt køre dem dertil i en familiebil, der holder samme høje niveau som én selv.

Volkswagen Passat blev den 9. mest solgte bil i Danmark sidste år, og det gør den til den mest populære bil af de tre - men det er så også den dyreste.

344 kroner koster det ifølge Samlino.dk's beregning at have en VW Passat 1.6 TDI stående i carporten hver dag. En pris, der ikke ligger langt fra de 339 kroner, en billet til Legoland koster, når man køber den lidt i forvejen.

Annonce:

Indkøbsprisen på 355.395 kroner er 110.000 over, hvad man skal give for en Skoda Octavia, og det har i sagens natur stor betydning for de faste udgifter. Den gennemsnitlige forsikringspris stiger eksempelvis med 1287 kroner i forhold til Octavia, mens den årlige afbetaling på billånet for sidste års nummer 9 stiger med 64 procent i forhold til nummer 11.

Da Passat-modellen i modsætning til de to andre har dieselmotor, bliver ejerafgiften samtidig næsten tre gange så dyr - til trods for at bilen kører 27 kilometer på en liter brændstof.

Det kan dog stadig godt betale sig, da man sparer mange penge på tankstationen i forhold til Octavia. Bare på turen fra Frederiksberg til Legoland henter man 40 kroner i VW Passat.

Populær delebilsordning åbner for at lease bil med naboen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Annonce:
Annonce:
Annonce: