Ny indkøbsvogn med hidsig mini-diesel

Honda giver deres SUV CR-V et facelift med ny kraftfuld 1,6-liters dieselmotor

Honda CR-V fås fremover med en ny kraftig 160 hestes diesel. (Foto: PR)
Honda CR-V fås fremover med en ny kraftig 160 hestes diesel. (Foto: PR)

Honda giver deres SUV, CR-V et mindre facelift, men mere interessant så får den store bil også en kraftigere version af den 1,6-liters dieselmotor. Hidtil har vi set den med 120 hk, men nu kommer der en variant med 160 hk og 350 Nm.

Er de forhjulstrukne SUVer fra Honda og Toyota danskervenlige. Vi undersøger sagen. (Foto: Andreas Lang Hedegaard) Biler Danskervenlige indkøbsvogne

Det er en litereffekt på 100 hk pr. liter, hvilket er ret imponerende, specielt når forbruget er opgivet til at være 18,87 km/l for den 1.718 kg tunge bil. Det gør nemlig, ifølge Honda selv, den nye CR-V til den bil i klassen, som har bedst effekt i forhold til forbrug.

Den nye dieselmotor har en litereffekt på 100 hk. Det er ret godt fra en dieselmotor. (Foto: Honda)
Den nye dieselmotor har en litereffekt på 100 hk. Det er ret godt fra en dieselmotor. (Foto: Honda)

I forbindelse med den nye motor kommer også en ny 9-trins automatgearkasse, som skal erstatte den hidtidige 5-trins automatgearkasse. Udover at have væsentlig flere gear, er gearkassen også mere kompakt, og vejer dermed 35 kg mindre. Faktisk vejer den nye motor og gearkasse 65 kg mindre end den tidligere 2,2-liters diesel og automatgearkasse.

Visuelt løftet
CR-V har altid ligget i den lette ende af SUV-klassen og ligner mere en luksuriøs indkøbsvogn end en markræser. Med det nye facelift fortsætter den tradition. Forlygterne er ændret, det samme er grillen, og så er der LED-kørelys.

Hondas CR-V har tabt fodfæstet i en ny test af det svenske magasin Teknikens Värld. Firehjulstrækket virker slet ikke. (Foto: Honda) Biler Hondas firehjulstræk fejler

 

Indvendigt er instrumentbordet og midterkonsollen redesignet, så der er plads til en ny syv tommer trykfølsom skærm. Køreegenskaberne skulle også gerne være forbedret med nye støddæmpere i fronten og ændret geometri i affjedringen. Styretøjet er blevet mere direkte, og så er sporvidden blevet 15 mm bredere. Alt i alt skulle det give en mere køreglad bil med mere direkte køreegenskaber.

Kabinen har blandt andet fået en ny trykfølsom, syv tommer stor skærm. (Foto: Honda)
Kabinen har blandt andet fået en ny trykfølsom, syv tommer stor skærm. (Foto: Honda)

Herhjemme bliver den nye CR-V præsenteret til åbent hus d. 18. april. Priserne er endnu ikke klar, men ifølge PR-ansvarlig hos Honda Danmark, kommer de til at læne sig op af den nuværende startpris på 480.000 kr.

0 kommentarer
Vis kommentarer