Ny Kia vil være sportsligt alternativ til populære SUV'er

Kia føjer inden længe en crossover til sin voksende Ceed-familie, der får navnet XCeed

Kia XCeed bliver ifølge Automotive News større end Stonic, men ikke helt så stor som Kia Sportage. Foto: Kia
Kia XCeed bliver ifølge Automotive News større end Stonic, men ikke helt så stor som Kia Sportage. Foto: Kia

Høje biler som Volkswagen T-Roc og Renault Kadjar, der alle byder på godt overblik uden at gå all-in på firehjulstrækker-fornemmelserne, får snart en ny konkurrent.

Den hedder Kia XCeed og skal ifølge Kia være et sportsligt alternativ i sin klasse. Bilen lanceres først i slutningen af juni, men den koreanske producent har som en forpremiere offentliggjort det første billede af bilen.

Som navnet antyder, er den i familie med de øvrige Ceed-modeller på Kias program: hatchbacken Ceed, stationcaren Ceed SW og shooting-braken ProCeed.

Ligesom sidstnævnte er et coupe-formet og fashionabelt alternativ til en snusfornuftig stationcar, skal XCeed forføre SUV-købere med sin skrånende taglinje.

En af motorerne i Ford Fiesta er blandt andet blevet produceret på fabrikken i Wales. Foto: Ford Biler Bilgigant lukker stor fabrik

Samme plads som en SUV
Kia sælger allerede en crossover kaldet Stonic, men ifølge Automotive News Europe bliver XCeed nummeret større - angiveligt uden at karambolere med den mellemstore Kia Sportage.

Kia lover i en pressemeddelelse, at XCeed vil kombinere en sportslig kørestilling for chaufføren med det forbedrede overblik over omgivelserne, der har gjort SUV-klassen populær. Emilio Herrera, der er Chief Operating Officer hos Kia i Europa, kalder løsningen en 'intelligent pakke'.

Den gør sig angiveligt også gældende i kabinen, der ifølge Kia vil byde på samme pladsforhold som en større SUV trods sine coupeformer. Loftshøjden på bagsædet påvirkes ofte af et skrånende tag, men om Kia har fundet en løsning på dette, melder historien ikke noget om.

Kia XCeed lanceres 26. juni. Hvornår bilen ruller ud til de danske forhandlere, og hvad prisen bliver, er endnu ikke blevet offentliggjort.

Ifølge Volvo er der i dag begrænset kendskab til, hvad der sker, når cykelhjelmen rammer en bil under en kollision. Foto: Volvo Biler Bilgigant vil simulere cyklistulykker

29 kommentarer
Vis kommentarer