Ny lov på plads: Nu bliver du straffet hårdere for at gøre dette

Et netop vedtaget lovforslag gør det dyrere at standse ulovligt på en handicapplads

Standser man ulovligt på en handicapplads, vil man fra 1. juli få en større afgift. Foto: Colourbox
Standser man ulovligt på en handicapplads, vil man fra 1. juli få en større afgift. Foto: Colourbox

I forvejen giver det en højere parkeringsafgift, hvis man parkerer ulovligt på en plads dedikeret til handicapparkering. Med et nyt lovforslag, som netop er blevet vedtaget i Folketinget, forhøjes parkeringsafgiften nu også ved standsning på handicappladser.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Med det netop vedtagne lovforslag bliver det fra 1. juli i år dyrere at standse uberettiget på en handicapparkeringsplads. Herfra vil det koste 1020 kr., uanset om man parkerer eller standser ulovligt på en handicapparkeringsplads, mod de normale 510 kr.

- Jeg er glad for, der er opbakning til lovforslaget, så der allerede fra juli er en højere afgift til dem, der standser ulovligt på parkeringspladser forbeholdt personer med handicap. De pladser er forbeholdt personer med handicap af en årsag, siger transportminister Benny Engelbrecht i pressemeddelelsen.

- Jeg håber, den forhøjede afgift er med til at sikre, at handicapparkeringen bliver brugt af dem, der rent faktisk har brug for den, siger ministeren.

Rabat ved hurtigere betaling
Med anden del af det vedtagne lovforslag kan vognmænd, hvis lastbiler og busser parkeres ulovligt, se frem til en rabat på parkeringsafgiften, hvis den betales hurtigt.

Afgiften halveres således, hvis den betales inden for fem dage fra afgiftens udstedelse. Målet med den del er, at det vil få flere både udenlandske og danske vognmænd til at betale deres parkeringsafgifter.

Betales afgiften mellem seks og 24 dage fra udstedelsen, opnås en rabat på 25 procent.