Ny regel er trådt i kraft: Første klip er uddelt

Fyns Politi har allerede snuppet den første bilist, som brugte håndholdt mobil bag rattet

Tirsdag morgen standsede Fyns Politi en bilist for at bruge håndholdt mobil bag rattet - og den forseelse koster nu et klip. Foto: Lars Skaaning/Ritzau Scanpix
Tirsdag morgen standsede Fyns Politi en bilist for at bruge håndholdt mobil bag rattet - og den forseelse koster nu et klip. Foto: Lars Skaaning/Ritzau Scanpix
Følg Biler

Tirsdag 10. september trådte nye regler i kraft, som betyder, at benytter man sig af håndholdt mobil bag rattet, bliver man nu straffet med et klip i kørekortet, en bøde på 1500 kroner og 500 kroner til Offerfonden.

Nu koster denne forseelse et klip i kortet

Og nu er den første synder allerede blevet snuppet i at bruge håndholdt mobil bag rattet, og vedkommende har derfor fået klip i kørekortet.

Det skriver Fyns Politi på Twitter.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

- Klokken 7 i morges uddelte vi for første gang et klip i kørekortet samt en bøde på 1500 kr plus 500 kr til Offerfonden for at benytte håndholdt mobil under bilkørsel. Husk: Nye regler er trådt i kraft fra i dag. Nu koster det både klip og bøde, skriver Fyns Politi i opslaget på Twitter.

Styr på it-system
Som Ekstra Bladet tidligere har fortalt trådte reglen om, at brugen af håndholdt mobil bag rattet skal koste klip i kørekortet, i princippet allerede i kraft fra årsskiftet, men fordi et it-system først skulle udvikles til at kunne håndtere de skærpede regler, har bilister indtil 10. september i år sluppet for klip.

Men det er altså slut nu, og det har den første bilist allerede fundet ud af.

Efter 22.500 sigtelser på et år: Nu koster det klip i kørekortet

Filmede i 'kiggekø'
Tirsdag eftermiddag blev der også uddelt bøder i forbindelse med to færdselsuheld på Fynske Motorvej. Der var flere bilister, der valgte at tage telefonen op og filme, imens de kørte forbi uheldet.

- Der er altid nogle der skal filme. Men hvis de kører bil og tager telefonen op, så overtræder de den nye lov. Når de gør det, og vi ser det, så vil de blive kontaktet og sigtet for lovovertrædelsen, siger vagtchef ved Fyns Politi Hans Jørgen Larsen, som også gør opmærksom på, at det er et velkendt problem i forhold til personer, der filmer biluheld.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+