Annonce:
Annonce:

Ny Tesla på vej: Sådan bliver den

Tesla vil torsdag præsentere en ny, høj crossover kaldet Model Y

Model Y bliver efter alt at dømme en høj udgave af Model 3, som den også deler en stor del af sin teknik med. Foto: Andrew Caballero-Reynolds/Reuters/Ritzau Scanpix
Model Y bliver efter alt at dømme en høj udgave af Model 3, som den også deler en stor del af sin teknik med. Foto: Andrew Caballero-Reynolds/Reuters/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Biler

Det går sjældent stille for sig, når Tesla løfter sløret for nye modeller.

I 2016 skrev 180.000 købere sig eksempelvis op til Model 3 i de første 24 timer efter lanceringen, og i 2017 overraskede Tesla-chef Elon Musk alle ved at rulle en ny udgave af Tesla Roadster ud af bugen på lastbilen Semi, som egentlig var aftenens højdepunkt.

Nu er der lagt op til endnu en lancering, og denne gang bliver det Tesla Model Y, der kører ud i rampelyset. Selv om bilen endnu ikke er vist frem for offentligheden, har Tesla-chefen gjort sit til at pirre interessen hos medier og fans med flere små detaljer.

Vi har forsøgt at samle brudstykkerne herunder.

Lillebror til Model X
Giver man den gamle ABC-sang en opfrisker, vil det hurtigt stå klart, at Model Y bliver beslægtet med den eksisterende Model X. Ifølge mediet Road and Track vil bilen blive mindre end Model X, men dele bilens høje SUV-design.

Annonce:

Rent teknisk vil bilen dog have langt mere tilfælles med Teslas billigste bil, Model 3. Oprindeligt var det Elon Musks plan at udvikle en helt ny platform til bilen, men det gik han væk fra tilbage i august 2017.

- Efter at have rådført mig med ledelsen ... som halede mig tilbage fra randen af sindssyge - hvilket jeg er glad for - vil Model Y adoptere en betydig del af teknologien fra Model 3 for at få den hurtigere på markedet, sagde Tesla-chefen ifølge Business Insider.

Ligesom Model X i bund og grund er en høj udgave af sedanmodellen Model X, bliver Y efter alt at dømme en høj version af Model 3. Det bakkes yderligere op af Elon Musk, der på Twitter skriver, at bilen bliver '10 procent større end Model 3, så den vil koste 10 procent mere og have en smule kortere rækkevidde med samme batteri'.

Tesla har netop lanceret en længe ventet standardudgave af Model 3 til 35.000 dollars, hvilket svarer til 231.000 kroner herhjemme. Om det er denne udgave, der skal lægges 10 procent til, er dog stadig uklart.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Bilgigant vil bygge 70 forskellige elbiler

Annonce:

Klar til at testkøre
Ifølge Road and Track er det Teslas ambition at have godt gang i produktionen af den nye bil ved udgangen af næste år.

Mediet Techcrunch skriver yderligere, at bilproducenten allerede i år vil begynde at gøre klar til produktionen, og Tesla forventer angiveligt, at det bliver både billigere og hurtigere at bygge Model Y end Model 3 på grund af den store tekniske lighed.

Introduktionen af Tesla Model 3 sendte i sin tid bilproducenten ud i det, Elon Musk selv kaldte 'produktionshelvede'. Teslas mål om at bygge 5000 eksemplarer af bilen om ugen viste sig nemlig at være sværere at nå end først antaget. Hvor mange biler, man denne gang går efter at bygge om ugen, er endnu ikke offentliggjort.

Helt sikkert er det til gengæld, at Tesla Model Y lanceres ved et arrangement i Los Angeles 14. marts, og ifølge Elon Musk vil det allerede her være muligt at testkøre bilen.

Tesla lovede billigere biler - nu sætter de prisen op

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: