Annonce:
Annonce:

Ny test afslører: Sikkerheden bliver bedre og bedre i nye biler

Sommerens første sikkerhedstest giver maksimale stjerne til mange biler

Se hvor forfærdeligt Suzuki Swift klarede crashtesten tidligere i år (Video Euro Ncap)
Annonce:
Følg Biler

Vigtige sikkerhedssystemer som automatiske nødbremser er nu standardudstyr i stadig flere biler, viser ny Euro Ncap-test.

Det giver en markant forbedring af den generelle trafiksikkerheder, mener FDM.

De anbefaler, at man altid tilvælger automatisk nødbremse til nye biler, hvis ikke nødbremsen er med som standardudstyr.

I sommerens første test fra Euro Ncap-samarbejdet, der tester sikkerheden i nye biler, scorer fem ud af puljens seks biler de maksimale fem stjerner.

Således scorer Alfa Romeo Stelvio, Hyundai i30, Opel Insignia, Seat Ibiza og VW Arteon fem stjerner, mens Honda Civic må tage til takke med fire.

Annonce:

- Det er meget flot resultat, der vidner om, at sikkerheden i og omkring nye biler bliver stadig bedre. Det viser også, at selvom Euro Ncap løbende skærper kravene, så formår bilproducenterne at følge med. Alt sammen til gavn for trafiksikkerheden. Det er meget positivt, siger Søren W. Rasmussen, FDMs repræsentant i Euro Ncap.

- Prismæssigt spænder de seks biler bredt. Alligevel er de vigtige sikkerhedssystemer som automatisk nødbremse og fartbegrænsere standardudstyr på alle bilerne og altså ikke noget, der skal tilkøbes, siger han.

- Om nogle år kan biler stort set ikke køre galt

Sikkerheden uden for bilerne
Mens testen altså viser gode nyheder for bilens fører og passagerer, er der også positive ting at tage med for folk, der befinder sig uden for bilen.

Alle biler i den aktuelle tests har nemlig automatiske nødbremser (AEB), der er blevet så gode, at de nu også selv genkender og bremser for bløde trafikanter.

Annonce:

- Udviklingen inden for nødbremser går hurtigt, og de er nu blevet så avanceret, at de også bremser for cyklister og fodgængere. Nok så positivt er, at det er udstyr, der i dag findes i biler i selv den lave ende af prisskalaen. Det har forbedret den generelle trafiksikkerhed markant, og derfor anbefaler FDM også, at man kun køber nye biler, der har nødbremse, siger Søren W. Rasmussen.

Udover de seks biler er Ford Mustang blevet gentestet.

Tidligere i år blev det bare til to blege stjerner for den ikoniske amerikaner.

Nu har den så fået en automatisk nødbremse, der også bremser for fodgængere, og en linjevogter, hvilket nu udløser tre Euro NCAP-stjerner.

Politiet løslod ihærdig biltyv: Få timer senere var han i gang igen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: