Ny Transporter på vej

Den nye VW Transporter T6 er proppet med udstyr, der gør den endnu mere komfortabel

Den nye Transporter bliver skarpere og mere komfortabel, men formentlig ikke dyrere. (Foto: VW)
Den nye Transporter bliver skarpere og mere komfortabel, men formentlig ikke dyrere. (Foto: VW)

VW Transporter er stadig Danmarks anden mest solgte varebil. Det er på trods af, at bilen blev introduceret helt tilbage i 2003. Alligevel byder den stadig på komfort og køreegenskaber, som er tættere på en personbil end mange af de nyere konkurrenter. Men nu kan alle de danske håndværkere godt glæde sig, for det ser ud til, at den kommende T6-model bliver endnu mere komfortabel.

Se også: Renault og Opel's bryllup gav pote på Heden

Indvendigt er kabinen nu lavet i højere kvalitet med nyt design. Der er blandt andet metallister, og så får Transporter nu et nyt instrumentbord og en 6,33 tommer trykfølsom skærm, som også har sensorer, der registrerer, når føreren flytter sin hånd tæt på skærmen, så den automatisk skifter fra visningstilstand til menu-tilstand. Sensorerne tillade også føreren at bruge en vifte-bevægelse som på nogle smartphones til at rulle gennem lister, eller søge i eksempelvis mediebiblioteket.

(Foto: VW)
(Foto: VW)

Nye motorer
Den to-liters diesel er blevet opgraderet med henblik på lang levetid og robusthed. Effekten spænder fra 84 hk, 102 hk, 150 hk til 204 hk. Alternativt findes også en 2-liters benzinmotor med turbo, som yder enten 150 hk eller 204 hk.

Se også: Den ultimative jæger-truck kan også brygge kaffe

T6 får automatisk nødbremse, som kan bremse bilen, hvis håndværkeren bag rattet sidder og sover. Adaptiv fartpilot bliver også en mulighed, ligesom automatisk nedblænding bliver at finde på udstyrslisten. Sidst, men ikke mindst bliver det også muligt at tilkøbe justerbare støddæmpere, som gør komforten endnu bedre.

Skarpere snude
Udvendigt kan den nye model kendes på en ny front med mere kantede forlygter og en mere slank grill med kraftigere indsugning. Modellen skulle være i Danmark fra september og til en pris, der er stort set uændret.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere