Annonce:
Annonce:

Ny trend breder sig: Her kan du trække en ny bil i automaten

I USA behøver man ikke længere besøge bilforhandleren for at få en ny, brugt bil. En række steder kan man nu i stedet trække den i en automat

Hvis man køber bil hos den amerikanske brugtbilsforhandler Carvama, kan man vælge mellem at hente den i en bilautomat eller få den kørt hjem til adressen. Video: Carvana
Annonce:
Følg Biler

Nogen gange har du bare brug for et hurtigt fix. En Snickers, Marsbar eller måske endda en pose Guldbamser fra kantinens slikautomat kan gøre underværker i de situationer, hvor blodsukkeret er lavt, klokken er mange og opgaven foran dig stadig alt for stor.

Men hvorfor stoppe der? Udsigten til en ny bil kunne sikkert også få blodet til at pumpe lidt igen, og er man for træt og travl til at køre til forhandleren, så er det i stigende grad muligt at trække bilen i en automat.

Bilautomaterne, der oprindeligt er et fænomen fra lande som Kina og Singapore, er nået til USA, hvor brugtbilsforhandleren Carvana netop har åbnet sin bilautomat nummer 11 i Orlando, Florida. Det skriver forhandleren i en pressemeddelelse.

Annonce:

Smid en mønt i maskinen
For at trække en bil i den 8-etager høje bilautomat skal man først købe bilen på bilforhandlerens hjemmeside og vælge et tidspunkt at hente den på.

Det kan tidligst være næste dag, så man skal altså være lidt mere fremadsynet i forhold til, hvornår man får brug for sit hurtige energifix end tilfældet er med almindelige slikautomater.

Når man ankommer for at hente bilen, er proceduren til gengæld meget lig den, man gennemgår i kantinen. Man får sågar en stor sølvmønt, som man skal putte i maskinen for at aktivere den. Herefter kører en elevator automatisk op til den etage, som bilen står på, og henter den ned til én.

Hyundai vil lade dig købe kaffe og bestille mad fra bilen

Syv dages testskørsel
Selv om en stor del af købet foregår automatisk og online, undgår man dog ikke helt at skulle tale med et menneske, inden man kan hente sin nye bil. Det er angiveligt stadig nødvendigt at underskrive et par papirer og tale med en sælger undervejs.

Annonce:

En temmelig stor ulempe ved maskinen er også, at man aldrig har prøvet at køre i den bil, man køber. Bilforhandleren lover dog, at man har syv dage til at teste, om bilen er rigtig for en, efter man har hentet den i automaten.

Den første Carvana bilautomat åbnede i USA i 2015, og automaterne findes nu i Washington D.C. og fire stater: Texas, Tennessee, North Carolina og Florida. 

Volkswagen i vildt stunt: Prøver at trække en sporvogn gennem byen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: