Nye regler: Vil have folk hurtigere ud at køre i veteranen

Veteranbilsejere behøver ikke længere vente knap to måneder på at komme ud at køre i deres nyimporterede bil

Interessen for veteranbiler er stærkt stigende, og nu er det blevet markant hurtigere at få godkendt en bil som veteran. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Interessen for veteranbiler er stærkt stigende, og nu er det blevet markant hurtigere at få godkendt en bil som veteran. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Følg Biler

Den danske sommer er ofte en kort fornøjelse, og tidligere kunne den være slut, før man havde fået sin nyimporterede MG B eller Alfa Romeo Spider ud af myndighedernes klør.

Syv solide uger tog det førhen at få sin bil registreret som veteranbil, men det har den nyoprettede Motorstyrelse besluttet at gøre noget ved. Området er blevet opprioriteret, så nyslåede veteranbilsejere nu kan få lov at slå kalechen ned efter cirka to ugers sagsbehandling.

Selv om veteransæsonen er slut for i år, så forventer Motorstyrelsens underdirektør, Jørgen Rasmussen, at styrelsen kan holde fast i den hurtige eksekvering, når der kommer tryk på markedet for nye veteranbiler igen.

- Vi er meget tilfredse med at have nedbragt sagsbehandlingstiden til cirka to uger. Det satser vi meget på at kunne opretholde, så ejerne hurtigere kan komme ud at køre i deres veteranbiler, siger han i en pressemeddelelse.

Gælder ikke afslag
Den korte ventetid gælder dog kun de biler, som bliver godkendt som veteranbiler. Ejere, der får et afslag, må vente længere tid på svaret, og man kan derfor stadig ikke være fuldstændig sikker på et hurtigt svar, når man ansøger.

Årsagen er, at der i de tilfælde skal indhentes flere oplysninger hos Færdselsstyrelsen og ejeren selv.

Ifølge Motorstyrelsen sker det 'jævnligt', at bilejere får afslag på en veteranbilsregistrering. De fleste afslag skyldes, at der er ændret for meget på bilerne, siden de rullede ud fra fabrikken.

- Hvis bilen for eksempel har fået en ny motor, en ny bund eller et nyt chassis, så er der ikke længere tale om en veteranbil i afgiftsmæssig forstand. Det bliver nogle kunder somme tider skuffede over, men sådan er reglerne, siger Jørgen Rasmussen i pressemeddelelsen.

Italiens antiterrorkorps opgraderer: Så vild er den nye patruljevogn

Stigende interesse
Foruden at fremstå i original stand skal bilen have 30 år eller mere bag sig for at kunne registreres som veteranbil.

Har bilen status som veteranbil, må den kun køre i sommerhalvåret, men til gengæld skal den kun forbi synshallen hvert 8. år. På bilens 35 års fødselsdag falder vægtafgiften desuden til en fjerdedel af den tidligere sats. Også forsikringen er ofte markant billigere, og det er alt sammen med til at gøre veteranregistreringen populær.

Som Ekstra Bladet beskrev tidligere på efteråret har antallet af veteranbiler på de danske veje været stigende de seneste år. 1. maj i år var der 42.400 biler over 35 år indregistreret i Danmark mod blot 30.300 på samme dato for otte år siden.

Vi udlever drømmen om en vintage- eller veteranbil

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.