Annonce:
Annonce:

Nyt tilfælde af livsfarlig hærværk: - Gerningsmanden må jo være syg i hovedet

I det seneste døgn har politiet fået adskillige anmeldelser om løsnede hjulbolte

Tidligere på året kørte en bilist i grøften, da hans hjul pludselig røg af. Nu er det så sket igen. Foto: Alexander Holzendorff
Tidligere på året kørte en bilist i grøften, da hans hjul pludselig røg af. Nu er det så sket igen. Foto: Alexander Holzendorff
Annonce:
Følg Biler

Nu har det efterhånden stået på i flere måneder, at ukendte gerningsmænd skruer hjulbolte løs på biler til stor fare for bilisterne.

I det forgangne døgn kan blandt andre Nordsjællands Politi i deres døgnrapport berette om seks anmeldte sager om løsnede hjulbolte. To gange er det sket i Hornbæk, mens bilister i Stenløse, Vedbæk, Hillerød og Charlottenlund også har været udsat for den farlige trend.

Midt- og Vestsjællands Politikreds, som har været hårdest ramt af hærværket, har også ét tilfælde af løsnede hjulbolte med i deres døgnrapport, hvor en bilist under kørsel opdagede, at hjulboltene var løsnede på bilens ene hjul.

I Nordjylland var det onsdag morgen ved at gå helt galt.

Annonce:

En kvinde fra Serritslev, der ikke vil stå frem med navn, var tæt på at komme alvorligt til skade, da hendes ene forhjul røg af bilen midt under kørsel. Det fortæller TV2 Nord.

- Jeg er rystet, chokeret og irriteret. Det kunne jo være gået helt galt. Gerningsmanden må jo være syg i hovedet, siger hun til TV2 Nord.

Du risikerer store efterregninger: Derfor går det galt på ferien

Rattet begyndte at ryste
Kvinden, som TV2 Nord har talt med, kom kørende på motorvejen med omkring 130 kilometer i timen, da rattet pludseligt begyndte at ryste.

- Min bil har en dårlig kobling, så jeg troede først, det var derfor. Så jeg kørte fra motorvejen ved Vestbjerg og fortsatte ad landevejen. Men pludselig fløj hjulboltene omkring ørerne på mig, og så faldt hjulet af - og nu holder jeg her, forklarer hun til TV2 Nord.

Og kvinden er fuldstændig sikker på, at der må have været tale om hærværk.

Kvindens mand er nemlig mekaniker, og han havde sikret alle fire hjul med låsebolte.

- Gerningsmanden har pillet min hjulkapsel af, løsnet boltene og sat hjulkapslen på igen. Hvordan skulle jeg have opdaget det? Jeg har godt læst om det, men man går jo ikke rundt og piller hjulkapslerne af og tjekker boltene, hver eneste gang man kører. Men det skal man åbenbart til, siger hun til TV2 Nord.

Nu kan du købe Mr. Beans ikoniske bil

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: