Østjyderne sidder fast: Trængsel fordobler køkørsel

Uden varsel kan der opstå køer på 20 minutter på motorvejen

Den Østjyske Motorvej er meget populær. Så populær at bilisterne kan blive fanget i en prop uden varsel. Foto: /ritzau/Mikkel Berg Pedersen
Den Østjyske Motorvej er meget populær. Så populær at bilisterne kan blive fanget i en prop uden varsel. Foto: /ritzau/Mikkel Berg Pedersen

Trafikken glider, og du har god tid til både at hente sønnike i børnehaven og handle, inden ulvetimen melder sig. Men lige pludselig - ud af det blå - sidder du fast i en trafikprop, og du kan se eftermiddagens fredfyldte timer forsvinde som dug for solen.

Det oplever flere østjyder nu end for bare et år siden. For samtidig med at trafikken på de danske motorveje støt er steget siden 2010, er den øgede trængsel nu begyndt at give udslag i en mere uforudsigelig trafikafvikling, hvor der uden varsel kan opstå køer på de store veje. Det skriver Vejdirektoratet.

42 dage om året er rejsetiden fordoblet på E45 mellem Skanderborg og Aarhus i tidsrummet 16-17. Strækningen er en af de travleste herhjemme, og her viser Vejdirektoratets årsrapport, at der er store udsving i den daglige rejsetid. Nogle dage tager det kun 2-5 minutter ekstra i myldretiden, mens det andre dage kan tage helt op mod 20 minutter ekstra.

- Det er naturligvis frustrerende for bilisterne, for det opleves ofte som yderst irriterende, når man skal bruge sin kostbare tid på at vente i en uventet kø på motorvejen, siger trafikdirektør Niels Tørslev fra Vejdirektoratet.

Årsagen er den voldsomme trafikvækst, som den Østjyske Motorvej har oplevet de senere år. Ifølge Vejdirektoratet er der kommet 25 procent flere biler på strækningen siden 2010.

Se også: Regeringen vil udvide jyske motorveje

Der er dog håb for de stressede bilister, for Vejdirektoratet udvider den Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus med et ekstra spor i hver retning.

- Det fjerner dog ikke den generelle udfordring med, at den vedvarende stigende trafik skaber mere uforudsigelige rejsetider på motorvej flere steder i landet, påpeger Niels Tørslev.

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen