Annonce:
Annonce:

Opfanger mere end fart: Nyt kamera kan blive politiets supervåben

Firma påstår, at de har udviklet et kamera, der kan afsløre meget mere end bare fartoverskridelser

Hvis firmaerne bag det nye kamera får ret, så er det snart slut med, at færdselspolitiet må stå langs vejen. Foto: Per Rasmussen
Hvis firmaerne bag det nye kamera får ret, så er det snart slut med, at færdselspolitiet må stå langs vejen. Foto: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Biler

Det danske politi har på det seneste været ude med riven efter personer, der ikke kan lade mobilen være, mens de kører i bil. Der har været flere kampagner mod uopmærksomhed og brug af håndholdt mobil, hvor politiet er gået på gaden for at observere – og stoppe – synderne.

Men politiet behøver måske ikke blive ved med stå i kulden og spotte mobilerne manuelt, hvis firmaerne Movidius og Hikvisions nyeste opfindelse kan, hvad de lover.

Kameraerne skal nemlig være så intelligente, at de kan opdage, om en bilist sidder med mobilen fremme, eller om de måske endda har glemt sikkerhedsselen.

En million danskere snyder politiets fartkontroller

Genkender mønstre
Kameraet skal være designet til automatisk at opdage, hvis der er noget, der stikker ud fra normen. Derefter vil det sende en advarsel til for eksempel politiet.

Annonce:

Det vil derfor kunne opdage bilister med mobilen fremme bag rattet, men det vil samtidig også kunne bruges til at spotte mærkelige pakker i for eksempelvis en lufthavn eller til at advare myndighederne, hvis nogen forsøger at bryde ind i sikre bygninger – uden at 'alarmen' kan udløses af for eksempel et dyr.

- Store fremskridt i kunstig intelligens revolutionerer vores tankegang, når det kommer til sikkerhed, siger topchef i Movidius, Remi El-Ouazzane i en pressemeddelelse.

- Muligheden for at et kamera automatisk kan analysere data, imens det optager, kan få stor indflydelse på, hvordan vi i fremtiden kommer til at bygge virksomheder op, mener han.

Skuffer i test: Sikkerhedsniveau i ny italiener er i bund

De nye kameraer kan også registrere, om du har glemt selen. Foto: PR
De nye kameraer kan også registrere, om du har glemt selen. Foto: PR

Endnu ikke klar
De nye kameraer bliver i disse dage præsenteret på en kæmpe udstilling for sikkerhedsudstyr i Kina, så vi kan nok godt regne med, at der kommer til at gå noget tid, før vi kan se dem her i Danmark.

Det er dog stadig vigtigt, at man lader mobilen ligge under kørslen.

Tal fra Rådet for Sikker Trafik viser nemlig, at hvis du kigger på din mobil i bare fire sekunder, mens du kører med 80 km/t, så har du kørt 89 meter i blinde.

Annonce:

Udover at det er farligt at bruge mobilen, så venter der også en bøde på 1500 kroner. Den bøde uddelte politiet mere end 40.000 gange sidste år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: